2023.12.7 16:01
Olvasási idő 1:08
Masszi-Rigó Csilla

Élő adásban mutatott be a nézőknek a BBC híradósa

ARCOK HÍRADÓ HÍREK MÉDIA TELEVÍZIÓ

Állítása szerint csak egy buta vicc volt, amit nem a nézőknek, hanem a kollégáinak szánt, de igazán senkit nem akart megbántani vele.

Egy híradós műsorvezetőről mindenki komolyságot feltételez, a hírek felolvasói pedig rendszerint csak a szilveszteri különkiadásokban mutatják meg azt az arcukat, ami alapján még mindig csak feltételezni tudjuk, hogy megáldotta őket a sors némi humorérzékkel. 

Nos, a BBC nézői most kicsit korábban kaptak ízelítőt az évvégi bakiparádéból, a brit közszolgálati csatorna világhíradójának műsorvezetője, Maryam Moshiri ugyanis december 6-án, szerdán, a déli élő bejelentkezésében mutatott be a kamerának – de állítása szerint nem azért, hogy így fejezze ki nemtetszését a hírek miatt. 

A 16 éve kamera előtt dolgozó nőnek hamar sikerült kapcsolnia, láthatóan egy tizedmásodperc leforgása alatt felvette a bemondós arcot, és elakadás nélkül olvasott fel egy Boris Johnsonnal kapcsolatos hírt. A videó pillanatok alatt elterjedt az interneten, a nézők pedig azt találgatták, vajon mi váltott ki ilyen reakciót Moshiriből.

A tévés újságíró hamarosan a közösségi oldalán reagált az esetre:

Sziasztok, tegnap az adás kezdete előtt egy kicsit viccelődtem a stábbal. Úgy tettem, mintha visszaszámolnék, miközben a rendező 10-től visszaszámolt (…) Amikor az 1-hez értünk, viccből megfordítottam az ujjamat, és nem tudtam, hogy ezt a kamera mutatni fogja. Ez egy magánjellegű poén volt a stábbal, és nagyon sajnálom, hogy kikerült az adásba! Nem állt szándékomban, hogy ez megtörténjen, és sajnálom, ha bárkit megbántottam vagy feldühítettem. Nem a nézőknek, sőt igazából nem is egy embernek akartam „beinteni”. Buta vicc volt, amit néhány barátomnak szántam.

Maryam Moshiri egyébként a BBC híradásainak egyik legismertebb arca, aki immár több mint 20 éve dolgozik a csatornánál, a Deadline cikke szerint éppen idén februárban léptették elő.