2023.12.4 14:44
Olvasási idő 0:52
Maier Péter

Világsztárok jelenlétében mutatták be az új Balenciaga-kollekciót, ami az év egyik legnagyobb divatpillanata lett

DIVAT BALENCIAGA

A luxusmárka 2024-es őszi kollekciója egy „óda a Los Angeles-i élethez“. Közben Nicole Kidman a márka egyik új arca lett.

Kim Kardashian, Kendall Jenner és Lil Wayne jelenlétében mutatták be az 2024-es őszi Balenciaga-kollekciót Los Angelesben, a Hollywood-felirat tövében, egy pálmafákkal szegélyezett utcában. 

A kollekciót olyan sportos tevékenységek inspirálták, mint a futás, a jóga, a kondizás, na meg persze a hollywoodi esték. A Cristóbal Balenciaga által inspirált darabok helyenként némi grunge hatással is bírnak: a neo-grunge a túlméretezésen és layeringen (rétegezés) érhető tetten. A vágott, aszimmetrikus nadrágok, a kézzel hímzett leopárdmotívumos kabát, a szabadtéri szállodai papucsok és a tote bagek mind ebbe az irányba mutatnak. A formák és sziluettek úgy vannak megtervezve, hogy a múltat és a jelent ötvözzék a márka névadója által készített eredeti tervekből táplálkozva.

Balenciaga 2024-es őszi kollekcióBalenciaga 2024-es őszi kollekcióBalenciaga 2024-es őszi kollekcióBalenciaga 2024-es őszi kollekció
Galéria megtekintése
(22)

A legnagyobb felhajtás egyébként az új, úgynevezett 10XL sneakerek körül van, ezek ugyanis úgy néznek ki, mintha legalább tízszer akkora lábra tervezték volna, mint amilyen az illetőé, aki hordja. Ez a veszély a cipők 1190 eurós, azaz közel 500 ezer forintos ára mellett minket talán nem annyira fenyeget. Azt is el tudom képzelni, hogy a legtöbbünk azzal is beéri, ha csak csodálhatja a Balenciaga új lábbelijeit:

Férfi 10XL sneaker a Balenciagától Forrás Balenciaga

A divatcég közben azt is bejelentette, hogy új márkanagyköveteként Nicole Kidmant szerződtette, aki Kendall Jennerhez, Kim Kardashianhoz, Salma Hayekhez és Cardi B-hez csatlakozik a márka új arcaként. A szombati bemutatón egyébként ő is ott volt, és így festett:

Samara Weaving és Nicole Kidman a Balenciaga 2024 őszi-téli kollekciójának bemutatóján 2023. december 2-án Forrás Emma McIntyre/Getty Images for Balenciaga

Te melyik darabot rokkolnád a Balenciaga új kollekciójából?