2023.11.29 14:08
Olvasási idő 0:42
Szöllősi Anna

Kiakadt az internet Beyoncé új megjelenése miatt, az édesanyja a védelmére kelt

ARCOK BEYONCÉ KÖZÖSSÉGI MÉDIA

Beyoncé azért került a támadások kereszttüzébe, mert egy fotón az eredetinél világosabbnak tűnt a haj- és bőrszíne.

Eléggé felzaklatta az internetezőket Beyoncé egyik fotója, akik el is árasztották a kommentszekciót. A felvételen az énekesnő platinaszőke parókát viselt, és egyesek szerint a bőrszíne is sokkal világosabbnak tűnik az eredetinél. Az online kritikusok a popdívát bőrfehérítéssel vádolták, mások szerint pedig már nem is számít „valódi fekete nőnek.“ 

A közösség haragja valószínűleg annak tudható be, hogy Beyoncé a dalszövegeiben is nagy védelmezője és szószólója az afroamerikaiaknak, és többször támadta a fehér közösséget „kulturális kisajátítás“ vádjával. A kommentárokat olvasva Tina Knowles harcos anyuka módjára lépett fel, és a közösségimédia-felületein kelt lánya védelmére. 

Ma jött velem szembe, és úgy döntöttem, hogy kiposztolom, miután láttam a sok hülye, tudatlan, gyűlölködő, rasszista állítást, miszerint kifehérítette a bőrét és platinaszőke hajat csináltatott, mert fehér akar lenni

– kezdte Knowles az Instagramon, aki szerint a lánya kizárólag az ezüst tematikájú Renassaicne dokumentumfilm miatt öltötte magára a parókát.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tina Knowles (@mstinaknowles) által megosztott bejegyzés

„Minden alkalommal, amikor valamiért keményen megdolgozik, a munkamoráljáról, a tehetségéről és a rugalmasságáról tesz tanúbizonyságot... Akkor jöttök ti, szomorú kis gyűlölködők“ – írta Knowles, aki szerint lánya megjelenése egyáltalán nem előzmény nélküli a fekete előadóművészet történetében, megemlítve Etta Jamest is.