2023.11.27 15:58
Olvasási idő 2:10
Maier Péter

Istenes Bence azért kapja az ívet a celebvilágban, mert nehezen viseli a sztárboxos vereséget

ARCOK ISTENES BENCE RTL SZTÁRBOX

Már előzetesen is megosztó módszerekkel motiválta magát a meccsre, a pontozóbírók objektivitását kérdőjelezte meg.

A 2023-as Sztárbox talán legparázslóbb mérkőzését rendezték meg vasárnap este a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban, illetve az RTL képernyőjén. Istenes Bence nagyon szoros ökölvívó-viadalon szenvedett vereséget Rácz Jenővel szemben.

Az egyöntetű pontozás során mindhárom bírónál 37–39-es eredmény jött ki, Istenes már a meccs utáni nyilatkozatában is nehezen fogadta el a bírák döntését, hétfőn pedig Sebestyén Balázséknak beszélt arról a Rádió1-en, hogyan éli meg az előző esti vereséget.

Jól vagyok, keveset aludtam, megnéztem néhányszor a mérkőzést. Lehet, a bírókat elvitte, hogy mi történt a héten

– fogalmazott arra utalva, hogy a múlt héten született egy elég rosszul sikerült posztja az Instagramon, amelyben a rajongói biztató szavait osztotta meg, némi Ráczra vonatkozó rasszista kifejezésekkel megfűszerezve. 

Rácz Jenő kiütötte Istenes Bencét a a Sztárbox elődöntőjében Forrás RTL

Istenes azt állítja, hogy Rácz sem a legszebb szavakkal heccelte őt a vasárnap esti meccsen a ringben, szerinte a séf végig azt mondogatta neki, hogy „mi van, te kis buzi, gyere, te kis buzi“. Hozzátette: a múltkori Insta-sztorit megbánta, de minden mást nem, és szívesen benne lenne egy visszavágóban. Istenes egyébként a meccs után nagyon nem akart kezet fogni ellenfelével, akkor is arra utalt a ringben készített interjújában, hogy Rácz Jenő „ordenáré dolgokat“ ordított rá.


Az, ahogy a műsorvezető a vereséget kezelte, elég megosztó reakciókat kapott. Schobert Norbi – akinek 18 éves fiát az előző körben épp Istenes ütötte ki – a következőképp gratulált Rácznak: „Gratulálok, Jenő barátom! Elkented a Bence száját, aki nem tud méltón veszíteni, és a meccs alatt nagyon sportszerűtlen volt. Egy bullying-díjat még nyerhet!“.

De egy kicsit más miliőből is érkezett kritika Istenes viselkedésére. Nagy Zsolt színész a Reggeli műsorában szólalt meg a témában:

Ha belépsz a szorítóba, fel kell készülnöd arra, hogy el is veszítheted ezt a játékot, és azt férfiként, emberként kell viselned. Meg kell hajtanod a fejed, gratulálnod kell a másik embernek, el kell fogadnod azt a kezet, amit nyújt, hogy bocsánatot kérek. Mert ez erről is szól: ott a szorítóban sok minden megtörténhet. Szerintem nem tudta viselni Istenes ezt a vereséget méltóképpen.

De persze olyan is akadt, aki Istenes mellé állt, például kedvese, Csobot Adél, aki szerint teljesen igazságtalan eredmény született. „Hát minden van, csak igazság nem!“ – kommentelte Rubint Réka posztja alá, aki gratulált Rácz Jenőnek.

Kiemelt tartalom
Idén bekapcsoltuk a tévét, de bár ne tettük volna: magyar műsorok, amelyeken hatalmasakat krindzseltünk 2023-ban Idén bekapcsoltuk a tévét, de bár ne tettük volna: magyar műsorok, amelyeken hatalmasakat krindzseltünk 2023-ban 2023.12.31 19:18

Arról, hogy van-e igazság, szakmai oldalról is megfogalmazta véleményét Kovács Kokó István, az elmúlt évtizedek egyik legismertebb magyar ökölvivója (most már tévés személyiség). A Balázsék rádióműsorban elmondta, nagyon szoros volt a mérkőzés, de minden bírónál három menetet vitt el Rácz, és csak egyetlen egyet Istenes. Hozzátette, egy jó pontozóbíró kikapcsol mindent, csak a pontos találatokat számolja. Amennyiben úgy érzi, ebben is egyenlőség van, akkor az effektív agresszivitást vizsgálják. „Ebben Jenő volt erősebb. Ez az úgynevezett ring generalship, azaz, hogy ki miatt történnek az események. A mérkőzés jelentős részében Jenő miatt volt így“ – tette hozzá Kokó.

A legendás bokszoló kétli, hogy a bírókat befolyásolták volna a mérkőzést megelőző üzengetések. „A stáb, akiket összeraktam, az ország legjobbjai. Ez a szakmájuk, úgy hajtják végre, ahogy kell. Nem volt bennük egyéb gondolat, csak az, hogy amit látnak, papírra vessék, és átadják nekem“ – mondta, de előtte még megdicsérte Istenes Bence lábmunkáját, ami szerinte kitűnő volt.

A Sztárboxból még egy elődöntő van hátra, majd december 10-én rendezik meg a döntőt, amiben már biztos ott lesznek Berki Mazsi, Brasch Bence és Rácz Jenő is a maguk kategóriájában – jövő vasárnap derül ki, hogy melyikük kivel mérkőzik meg.