2023.11.23 12:33
Olvasási idő 0:56
Kovács M. Dávid

Rendkívüli metállemezzel jelentkezett a Bëlga, súlyos rockbulikra készülnek az anyaggal

ZENE ALBUM BËLGA MAGYAR ZENE

Csütörtökön "Fém of Bëlga" címmel jelent meg a Bëlga metálos feldolgozáslemeze, amin a "Zsolti a béka", a "Szaros senki", a "Tértivevény" és a "Szerelmes vagyok" című számok metálverziói is helyet kaptak.

15 jól ismert, már létező Bëlga-szám kapott metálos köntöst a formáció legújabb ún. önfeldolgozáslemezén, amely Fém of Bëlga címmel jelent meg csütörtökön, és már a különböző streamingplatformokon is elérhető.

belga metál fém of belga
Fém of Bëlga címmel hozta ki metállemezét a Bëlga Forrás Hinkelmann Alexandra / Lexa foto / Facebook

A tematikus anyag zeneszerzője Juhász Róbert (Slogan, Wellington, Agnus Dei stb.) metálgitáros volt, aki maga is Bëlga-rajongó. „Az első pillanattól beszippantott az attitűd, amit képviselnek, hogy a saját útjukat járják, nem akarnak megfelelni semmilyen elvárásnak. Mivel az énekekre írtam a zenét, a verzék még az előadók mentén is árnyalódhattak: sokszor különböző hangulatokat, más-más zenei aláfestést kap a három MC“ – idézi az album zeneszerzőjének szavait a Lángoló.

„Ez így kívül esik a klasszikus Bëlgán, korábban voltak már játékos, punkos kísérleteink, de a Fém feszes, komoly zene lett“ – mondta a csapat nevében Tokyo, akire a 90-es évek első felének MTV-je, a Death Angel, a Jane’s Addiction és a Primus is nagy hatással volt. Vele ellentétben Még5-höz csak a Metallica ért el, Bauxit viszont annak idején nagyon sok Slayert, Carcasst, Napalm Deatht, Iron Maident és Obituaryt is hallgatott. (Már csak ezekért az infókért is örülhetünk a projektnek.)

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Ice Spice és Rakim mutatják meg, hogyan szól a hiphop skála két vége Playback Péntek: Ice Spice és Rakim mutatják meg, hogyan szól a hiphop skála két vége ma 12:17 -kor

Fém of Bëlga lemezbemutató koncertjét december 20-án, szerdán, tartják majd a budapesti Akvárium Klub nagytermében, de jövőre több másik Fém-bulit is tervez a formáció. Ugyanakkor hangsúlyozzák: a Fém of Bëlga egy rendkívüli projekt, amely csupán korlátozott számban lép majd fel a metálverziókkal, a repertoár nem épül be a Bëlga-bulik műsorába.

A Bëlga csütörtökön megjelent, Fém of Bëlga című anyagát itt tudjátok meghallgatni: