2023.11.7 14:54
Olvasási idő 0:59
Masszi-Rigó Csilla

Dr. Martens x Alpha Industries: közös kapszulakollekciót ad ki a két ikonikus márka

DIVAT ALPHA INDUSTRIES DIVAT DR. MARTENS KAPSZULAKOLLEKCIÓ

Szép kis szerelemgyerekek lettek!

Közös kollekciót dob piacra a Dr. Martens és az Alpha Industries. Az 1960-as években népszerűvé vált ruházati márkákat az idők során rengeteg szubkultúra karolta fel és sajátította ki, a mostani együttműködés azonban a klasszikus formák és dizájnok újragondolása mellett azt is hivatott megmutatni, hogyan határozzák meg ma az utcai divatot az egykor gyári munkások és pilóták által viselt ruházati elemek. 

A Dr. Martens x Alpha Industries kollaboráció az eredeti dizájnokat dolgozza át, amelyek mindkét márkát világszerte ismertté tették – így például az Alpha Industries MA-1 repülős kabátját, amelyet eredetileg az amerikai légierő számára adtak ki, és amelyek fényes béléseiről és funkcionális zsebeiről ismertek.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Dr. Martens (@drmartensofficial) által megosztott bejegyzés

A kabát most együtt osztozik a reflektorfényen a Martens ikonikus bakancsával, az új kollekcióban megtalálható Tarik csizma pedig egyszerre ötvözi a sárga cérnával átszőtt bakancsot az MA1-kabát megjelenésével – érdemes egy pillantást vetni arra a kicsi zsebre a lépő oldalán. 

Kiemelt tartalom
Az idő kertje: hogyan lehet kreatívan kivitelezni az idei Met-gála tematikáját? Az idő kertje: hogyan lehet kreatívan kivitelezni az idei Met-gála tematikáját? 2 nappal ezelőtt

Az 1460 Ben csizma is korszerű frissítést kap modern anyagokkal és némi munkaruha-esztétikával kiegészítve, az új szerelemgyerek pedig egyszerre hordozza a Dr. Martens és az Alpha jellegzetes DNS-ét. A lábbelik mellett az együttműködés a kiegészítőkre is kiterjed az Alpha Backpackkel, amely a funkcionalitást és a stílust egyesíti. A hátizsákot a Martens strapabíró bőréből, nejlon elemekkel és extra zsebekkel kiegészítve a jellegzetes Alpha húzózárral tervezték, ezzel egy sokoldalú darabot alkotva a mindennapi használatra.

Az együttműködés darabjait Lloyd Clipston, a Powerplant nevű londoni alternatív zenekar dobosa mutatja be, a kollekció november 9-én jelenik meg mindkét márka hivatalos weboldalán.