2022.11.29 12:14
Olvasási idő 1:05
Szöllősi Anna

Újabb közleményt adott ki a Balenciaga a közfelháborodást keltő kampány kapcsán, jogi útra terelik a dolgot

DIVAT BALENCIAGA BÍRÓSÁGI ÜGY

A Balenciaga bocsánatot kért, de csak részben vállalja a felelősséget.

Hatalmas közfelháborodást keltett, amikor a Balenciaga ünnepi kampányban a gyerekmodelleket BDSM-ruhába öltözött plüssmackós táskával fotózták, és a 2023-as tavaszi/nyári kollekciót reklámozó kampány is elég problémásra sikerült. A kézitáskát bemutató fotón az asztalon hever egy dokumentum, a 2008-as Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága kontra Williams-ügyből: Michael Williams üzeneteket tett közzé az interneten, amiben gyermekpornográf tartalmakat cserélt volna más felhasználókkal.

Másodszor szólalnak meg

Az első közleményben a Balenciaga teljes felelősséget vállalt a szadomazó plüssmackókért: beismerték, hogy nem lett volna szabad a dolognak megtörténnie, és a kampány képeit mindenhonnan eltávolították.

Kiemelt tartalom
Hogyan lett megint divatos az anti-divat, ami a szakadt és koszosnak tűnő darabokra épít? Hogyan lett megint divatos az anti-divat, ami a szakadt és koszosnak tűnő darabokra épít? 2023.10.15 9:33

A Balenciaga ismét nyilatkozott az üggyel kapcsolatban: a 2023-as kampányban a díszletért felelős csapatot hibáztatják, akik - a cég szerint - korábban azt állították, hogy hamis irodai dokumentumokról van szó; a nagyon is létező papírok valószínűleg egy televíziós sorozat forgatásáról származtak. A közleményben az áll, hogy a Balenciaga elviszi a balhét a díszlet felügyeletének és ellenőrzésének hiányáért, de szerintük a harmadik felet is felelősségre kell vonni, ezért a dolgot jogi útra terelték, és pert indítottak a North Six nevű produkciós cég, valamint Nicholas Des Jardins díszlettervező és cége ellen.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Balenciaga 🕊 (@balenciaga) által megosztott bejegyzés

Bocsánatot kértek 

A Balenciaga ismét bocsánatot kért, és bejelentette: a jövőben gyermekvédelemre szakosodott szervezetekkel fognak együtt dolgozni, hogy hasonló ne fordulhasson elő

Határozottan elítéljük a gyermekekkel való visszaélés bármilyen formáját. Kiállunk a gyermekek biztonságáért és jólétéért.

– írják a közleményben.

(Via Papermag)