2023.10.30 14:33
Olvasási idő 1:34
Maier Péter

Bemutatták a vibrátort, amely képes a mesterséges megtermékenyítésre

TECH-TUDOMÁNY SZEXUALITÁS

A Vruit nevű termékcsomag az örömszerzés mellett a szexualitás „tradicionális funkcióját“ is ellátja.

Önmegtermékenyítésre szolgáló szexuális segédeszközöket mutatott be a holland dizájnhéten (Dutch Design Week) a formatervezői diplomával rendelkező Juliane Kühr.

Így néz ki a Vruit készlet Forrás Vruit

A Vruit nevű készlet három tételt tartalmaz: egy Fleshlight-típusú szerkezetet a spermaadományozáshoz, továbbá két megtermékenyítő eszközt, egy vibrátort, illetve egy kis szilikon kelyhet azok számára, akik inkább lemondanának a behatolásról.

A terméket bárki használhatja, aki teherbe szeretne esni, de Kühr a készletet kifejezetten a queer emberek és a szinglik igényeinek megfelelően tervezte, akik partner nélkül szeretnének családot alapítani. Elmondása szerint ezeknek a csoportoknak gyakran maguknak kell viselniük a termékenységi kezelések magas költségeit, mivel az egészségbiztosítási fedezet sok országban függhet a párkapcsolati státusztól és a szexuális orientációtól. Ennek eredményeképpen sokan végül veszélyes otthoni DIY-megoldásokhoz nyúlnak – derül ki azokból a beszélgetéskből, amelyeket Kühr egy queer-feminista bábakollektívával és a közösség más tagjaival folytatott.

A készlet egy szigetelt szállítódobozban érkezik Forrás Vruit

„A probléma az, hogy alig van olyan termék, amelyet önmegtermékenyítéshez terveztek, és az a kevés, ami létezik, nagyon természetellenes és klinikai jellegű“ – mondta a tervező a Dezeennek

Kiemelt tartalom
Érzelmi megcsalás vagy mindennapi jelenség? – Ezért vonzódunk másokhoz, miközben párkapcsolatban vagyunk Érzelmi megcsalás vagy mindennapi jelenség? – Ezért vonzódunk másokhoz, miközben párkapcsolatban vagyunk 2024.2.22 18:28

A Vruitot úgy tervezték, hogy a teljes folyamaton végigkísérje a felhasználókat, a spermaadományozástól a megtermékenyítésig, hogy a hagyományos rendszeren kívüli önmegtermékenyítés „olyan egyszerű legyen, mint a heteronormatív nemi úton történő fogantatás“. Kühr szerint jelenleg nincsenek olyan dedikált termékek, amelyek segítenék az embereket a spermaadományozásban, pedig ez a folyamat egyik kulcsfontosságú lépése.

Kühr otthoni megtermékenyítő készlete ezt a problémát egy olyan maszturbátor segítségével oldja meg, amelyen egy erre a célra kialakított üreg található, amelybe a vibrátor kupakját vagy a szilikonkelyhet lehet helyezni az ondó összegyűjtéséhez. Az ejakuláció után a kupakot visszacsúsztatják a vibrátorra, és a kelyhet egy fedéllel rögzítik, mielőtt egy szigetelt szállítódobozba helyeznék, majd továbbadják a potenciális szülőnek. Ez segít két-három órán át testhőmérsékleten tartani a spermát, és megvédi azt más környezeti tényezőktől, miközben indukciós töltőállomásként is funkcionál a kísérő szexuális játékhoz. A vibrátort használók orgazmus közben megnyomhatnak egy gombot az eszköz alján, hogy a spermiumot a méhnyakba juttassák. Ezt követően a szilikoncsésze behelyezhető és akár 24 órán át viselhető, hogy megakadályozza az ondó kiszivárgását.

Az ondót a vibrátor alján lévő gomb megnyomásával lehet felszabadítani Forrás Vruit

A penetráció nélküli megoldás egyszerűen magában foglalja a spermiummal ellátott csésze behelyezését, a vibrátor használatával pedig a külső stimuláció lehetőségét.

„Mivel enyhén lapított, a klitorális stimulációt is segíti“ – mondta Kühr. „Az orgazmus pedig azért fontos, mert ennek hatására a méh összehúzódik, és az ondó felfelé áramlik.“

Kiemelt tartalom
Ámori Kongresszus, egyszemű nadrágkígyó, BURMA: milyen volt a mocskos beszéd és a szexting a múlt századokban? Ámori Kongresszus, egyszemű nadrágkígyó, BURMA: milyen volt a mocskos beszéd és a szexting a múlt századokban? 2024.2.13 17:46

A Vruit készlethez egy külön füzet is tartozik, amely végigvezeti a felhasználókat a Kühr által „koreográfiának“ nevezett megtermékenyítésen, és fontos információkkal látja el őket a kapcsolódó jogi és fiziológiai kérdésekről.