2023.10.27 15:22
Olvasási idő 0:59
Krajnyák Petra

Túl sok volt a mullet a tanároknak, elzárással büntettek egy 15 éves diákot egy brit iskolában

ARCOK EGYESÜLT KIRÁLYSÁG GÖNDÖR HAJ HAJ HAJÁPOLÁS HAJTREND

Toby Quinnt rendkívül bántotta az esetet, majd úgy döntött, megpróbál valamilyen pozitívumot kihozni az esetből.

Néhány héttel ezelőtt a 15 éves Toby Quinnt egy teljes napra elkülönítettek diáktársaitól, az iskolája ugyanis túl extrémnek találta mullet stílusú frizuráját. A Daily Mail cikke szerint a sunderlandi St Aidan's Katolikus Akadémia tanárai azt mondták a tinédzser fiúnak, hogy „ausztrál stílusú“ frizurája „elfogadhatatlan és szakmaiatlan“, majd egy hetet adtak neki, hogy levágassa haját, amit most jótékony célokra ajánl fel.

Toby Quinn-t egy napra izolálták iskolatársaitól extrém haja miatt. Forrás X / @TheNorskaPaul

A 15 éves fiút korábban is érte már hasonló atrocitás: akkor túl rövidnek találták skin fade fazonú haját. Fodrászként dolgozó édesanyja a brit bulvárlapnak úgy nyilatkozott, maga sem érti, hogyan lehet egy frizura szakmaiatlan. A kétgyermekes anyuka hozzátette: furcsa módon enyhítettek a korábbi szabályokon, és engedélyezték skin fade-et, azaz a teljesen bőrből induló átmenetet, melyet korábban szintén kifogásoltak. Szerinte Toby volt az egyetlen mullet frizurájú fiú az iskolában, ami valószínűleg nem tetszett az iskolai vezetésnek.

Az eset nagyon dühítette a fiút, azonban édesanyja javaslatára úgy döntött, hogy ha már meg kell válnia hosszú tincseitől, akkor azt jótékonysági célból teszi. Így határozta el, hogy a hajvágásból befolyt összeget a newcastle-i Freeman kórháznak ajánlja fel, ahol tavaly megmentették a nagyapja életét. Több mint 340 fontot (azaz csaknem 150 ezer forintot) gyűjtött össze az akcióval, amelyre hivatkozva négy héttel eltolhatta a hajvágás határidejét.

A mullet egyébként nemcsak ebben az iskolában húzta ki a gyufát: hazájában, Ausztráliában több iskola is betiltotta a 70-es és 80-as évek híres frizuráját, amely egy ideje újra nagy népszerűségnek örvend. Az egykor Rod Stewart védjegyének számító mullet mellett nagyon sokan mások mellett Miley Cyrus és Rihanna is letette voksát.