2023.10.26 14:59
Olvasási idő 1:00
Maier Péter

Óriásit megy TikTokon az amerikai lány, aki épphogy belépett a munkaerőpiacra, máris kifakadt, mennyire para a felnőtt élet

TÁRSADALOM FIATAL FELNŐTTEK KÖZÖSSÉGI MÉDIA MUNKA MUNKAERŐPIAC TIKTOK

Brielle szerint a kilenctől ötig tartó munkarend őrültség, ami mellett nem marad energiája főzni vagy találkozni a barátaival.

Könnyekben tört ki a TikTokon egy frissdiplomás amerikai fiatal, aki újonnan lépett be a munkaerőpiacra, illetve a kilenctől ötig tartó munkarendbe. Az internet természetesen nem ment el szó nélkül a szavai mellett.

TikTok / @brielleybelly123 Forrás TikTok / @brielleybelly123

A Brielle nevű felhasználó a videóban arról beszél: New Jersey-be költözött, hogy New Yorkban dolgozhasson, mert a belvárosban nem engedhetne meg magának egy lakást, így viszont összesen négy órát ingázik naponta, mielőtt és miután letudja a nyolcórás műszakját.

Ti ezt hogy bírjátok?

– teszi fel a kérdést Brielle, aki eddigi tapasztalatai alapján teljes őrültségnek tartja azt a rendszert, amelyben a hét öt napján, 9-től 5-ig dolgozunk, és semmi időnk nem marad élni. Mint mondja, nincs energiája főzni, és ideje sem arra, hogy a barátaival lógjon, neadjisten randizzon. Hozzáteszi: szereti a munkáját, de élhetetlen számára ez a rendszer.

Kiemelt tartalom
Illusztrátorok, akik nagyon kedvesen mutatják be, milyen egy párkapcsolat a négy fal között Illusztrátorok, akik nagyon kedvesen mutatják be, milyen egy párkapcsolat a négy fal között 2024.4.26 16:43

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, Brielle a kifakadásáért némi kritikával is szembenéz az interneten. A kommentek „üdvözlik őt a való világban“, vagy azzal poénkodnak, hogy mondjon fel, és vonuljon be a hadseregbe. Ugyanakkor nagyon sokan együttéreznek vele, többen is szóba hozzák a négynapos munkahét kérdését, amelyet sok vállalatnál kipróbáltak már, és egy elég sokat emlegetett téma a közgazdaságtanban.

Olyan is akadt, aki azt írta, hogy a Z generációsoknak össze kell fognia, és meg kell döntenie azt a világrendet, amely ilyen szinten kizsigereli az embereket.


Mit lehet mondani? Nehéz vitatkozni Brielle-lel a témában, nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy valóban nem egyszerű fenntartani a munka-magánélet egyensúlyát az ötnapos, nyolcórás munkarendben. De vajon van esély rá, hogy ez változzon a világban? Írjátok meg kommentben, hogy ti mit gondoltok!