2023.10.17 9:52
Olvasási idő 0:52
Masszi-Rigó Csilla

Kiderült, mi lett minden idők legnépszerűbb videójátéka

TECH-TUDOMÁNY JÁTÉK SZÁMÍTÓGÉP VIDEÓJÁTÉK

Több mint 300 millió példány kelt el belőle.

Hivatalosan is a Minecraft lett minden idők legnépszerűbb videójátéka. A létrejöttének tizenötödik évfordulóját jövőre ünneplő Minecraftból több mint 300 millió példányt adtak el az elmúlt 12 évben.

A gyártó Mojang Studios egy Minecraft Live eseményen osztotta meg a hírt a játékba érkező új funkciókkal együtt. Hogy könnyebben kontextusba lehessen helyezni, mit is jelent a 300 millió példányos eladás, érdemes tudni, hogy a világ eddigi legnépszerűbb videójátékából, a GTA 5-ből összesen 185 millió példányt adtak el 2013 óta, a Minecraftból 2011 és 2020 között azonban több mint 200 millió példány fogyott el.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Minecraft (@minecraft) által megosztott bejegyzés

Helen Chiang, a Mojang Studios vezetője így nyilatkozott: „A 15. évfordulóhoz közeledve a Minecraft továbbra is minden idők egyik legkelendőbb játéka több mint 300 millió eladott példánnyal. Ez egy olyan mérföldkő, amiről senki sem álmodott, amikor mindannyian elhelyeztük az első blokkjainkat.”

Kiemelt tartalom
Brutális leépítések zajlanak a játékiparban, magyar szakmabelieket kérdeztünk arról, mennyire vészes itthon a helyzet Brutális leépítések zajlanak a játékiparban, magyar szakmabelieket kérdeztünk arról, mennyire vészes itthon a helyzet 2 nappal ezelőtt

A második helyezettet több mint 100 millió példányban verve úgy tűnik, hogy a játék nem fog egyhamar leállni a növekedéssel. Az új Minecraftban a játékosok akár arról is szavazhatnak, melyik új lény kerüljön be a játéktérbe. Az egészen kicsi gyerekek és a felnőttek körében is népszerű játékot túlélő és kreatív módban is lehet játszani, így csak a gamereken múlik, hogy saját képességeiket teszik próbára, vagy inkább arra használják fantáziájukat, hogy házakat és városokat húzzanak fel a végtelen építőkocka-készletből.