2023.10.5 14:29
Olvasási idő 0:54
Masszi-Rigó Csilla

David Bowie és Tina Turner után újabb világhírű énekes kapott saját Barbie babát

DESIGN BARBIE FLEETWOOD MAC JÁTÉK STEVIE NICKS

Az egyedi, limitált példányszámban gyártott babát az egykori Fleetwood Mac-tag egyik koncertjén is bemutatták.

Saját, egyedi tervezésű Barbie babát kapott Stevie Nicks, akit első szólólemezének megjelenése óta gyakran csak „a rock and roll királynőjeként“ emlegetnek.

Az NBC cikke szerint a Fleetwood Mac énekeseként és szólókarrierjében is nagyot alkotó zenészről a 75. születésnapja alkalmából készített limitált kiadású babát a Mattel.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Barbie (@barbie) által megosztott bejegyzés

A cég hivatalosan vasárnap este mutatta be a babát, nagyjából Nicks New York-i, Madison Square Gardenben tartott koncertjével egyidőben. A Barbie Signature darab tovább bővíti azt a játékkollekciót, amely eddig olyan híres és meghatározó énekeseket, illetve dalszerzőket jegyez, mint David Bowie, Tina Turner vagy Celia Cruz.

A Stevie Nicksről mintázott Barbie baba öltözékét és Pasquale Di Fabrizio cipőit idéző fekete platformcsizmáját a Fleetwood Mac 1977-es, Rumours című albumának borítója ihlette:

Az 1977-es Rumours című album Forrás Jay L. Clendenin/Los Angeles Times via Getty Images

A ruhát maga Nicks küldte el feldolgozásra a Mattelnek, az emblematikus outfitet ugyanis az énekes a mai napig magánál őrzi. A Fleetwood Mac énekese az X-en (vagyis az egykori Twitteren) azt írta: a babára nézve újra 27 évesnek érezte magát. 

A koncerten Nicks az első sorokból egy rajongót is kiválasztott, aki haza is vihette az egyik babát. A Barbie-t néhány órával később 55 dollárért kezdték el árulni a hivatalos oldalakon, az előrendelések pedig szinte azonnal elfogytak.

Ha azt hinnéd, ebben az évben már kicsit sok volt Barbie-ból, nem tévedsz, Nicks közönsége ugyanis – a New York Times cikke szerint – egyáltalán nem alélt el a bejelentéstől.