2023.10.4 10:21
Olvasási idő 0:33
Szécsi Krisztián

Priscilla és Elvis Presley szerelme: megjött az ősz egyik legjobban várt filmjének előzetese

FILMEK + SOROZATOK ELVIS PRESLEY FILMEK PRISCILLA SOFIA COPPOLA

Sofia Coppola, az Öngyilkos szüzek, az Elveszett jelentés és a Marie Antoinette rendezője Priscilla Presley történetét dolgozza fel a velencei filmfesztiválon debütált, "Priscilla" című filmjében.

Már egy jó ideje tudni, hogy Sofia Coppola ismét egy ikonikus nőalakról forgat filmet: a Marie Antoinette rendezője ezúttal Elvis Presley volt feleségéről, Priscilla Presleyről készíti legújabb alkotását, mely egyszerűen a Priscilla címet kapta.

A vizualitásáról és filmjeiben hallható „menő“ dalokról ismert művész még a nyár derekán engedett először némi betekintést legújabb projektjébe, és az augusztus végi velencei premierje után már hivatalos volt, hogy a Priscilla november 3-án kerül a mozikba. Az első hivatalos előzetesből már tiszta képet kapunk a film hangulatáról, s hogy történetiségében az emblematikus sztárpáros kapcsolatának melyik szakaszát is öleli fel Coppola. Így láthatunk jeleneteket Presley-ék első találkozásáról, esküvőjéről, iletve a zűrös évekről is, mikor Elvist már teljességében felőrölte hírneve, de a beharangozó szerint a Priscilla mégiscsak elsődlegesen a címszereplőről szól.

A főhősnőt Cailee Spaeny amerikai színésznő viszi vászonra, Elvist pedig az Eufória sorozat sztárja, Jacob Elordi alakítja.