2023.9.27 11:31
Olvasási idő 1:24
Maier Péter

Lekókuszozta és kigúnyolta sztárfocistáját a Napoli a TikTokon, aki most beperelheti a saját klubját

SPORT FOCI OLASZORSZÁG VICTOR OSIMHEN

Victor Osimhen ügynöke szerint ez az ügy jogi lépéseket követel.

Victor Osimhen az SSC Napoli fociklub legnagyobb büszkesége és értéke. Nyáron több csapat is vitte volna, de a nápolyi klub horribilis összegekért sem volt hajlandó elengedni a nigériai csatárt, miután egy szezonon keresztül világklasszis teljesítményt nyújtott, és gólkirályként olasz bajnoki győzelemre vezette a világoskékeket, akik 33 éve, Maradona óta nem nyerték meg a Serie A-t.

Victor Osimhen a Napoli szeptember 20-i, Braga elleni Bl-meccsén Forrás Octavio Passos/Getty Images

Látszólag minden remek volt, de az utóbbi időben mintha romlani látszana a viszony a sztárjátékos, illetve a klub és annak elnöke között. Különösen miután a szeptember 24-i, gólnélküli döntetlennel végződő Bologna elleni találkozón Osimhen kihagyott egy tizenegyest. A Napoli TikTok-tartalomgyártója úgy gondolta, ebből simán gúnyt lehet űzni, úgyhogy két elég fura, „vicces“ videót is készített a játékosról, akit az „I'm a coconut“ meme-be is bevont, ami talán egy színesbőrű focista esetében – konszenzus nélkül – nem a legszerencsésebb húzás. Az alábbi TikTok-videóban összeszedve láthatók ezek a tartalmak, amelyeket azóta töröltek a klub hivatalos profiljáról:

@afcgully#afcgully#fypシ#osihmen#napoli♬ original sound - Gully

Osimhen – akinek a viszonya a klubelnökkel állítólag egyébként is romlik, amiért nem engedték eligazolni – nem igazán tűnik partnernek ezekben a poénokban. Instagram-oldaláról szinte az összes Napolihoz kapcsolódó posztját letörölte. Nyilatkozatot ugyan még nem adott, de az ügynöke megszólalt a témában:

„Ami ma történt a Napoli hivatalos profilján a TikTok platformon, az elfogadhatatlan. Először nyilvánosságra hoztak egy Victort gúnyoló videót, majd – megkésve – törölték. Súlyos tény, amely nagyon komoly károkat okoz a játékosnak, és tetézi azt a bánásmódot, amelyet az elmúlt időszakban a média és az álhírek miatt elszenved. Fenntartjuk a jogot, hogy jogi lépéseket tegyünk Victor védelmében“ – idézi Fabrizio Romano újságíró a játékos ügynökét az X-en.

Kiemelt tartalom
5 filléres repjegy, ha megpattannál néhány napra a főszezon előtt 5 filléres repjegy, ha megpattannál néhány napra a főszezon előtt 2024.3.1 18:00

Victor Osimhen a tavalyi bajnoki szezonban 26 gólt és 4 gólpasszt jegyzett a Serie A-győztes Napoliban, idén – miután az egész csapat teljesítménye erőteljesen visszaesett – 5 meccsen 3 találatnál jár. Az eddigi érdeklődés és a friss hírek alapján a téli átigazolási ablak egyik legforróbb neve lehet.