2023.9.26 10:35
Olvasási idő 0:44
Szécsi Krisztián

A transzkérdés miatt nem áll össze újra a világhírű brit lánycsapat

ZENE HOMOFÓBIA HOMOSZEXUALITÁS LMBTQ TRANSZNEMŰ ZENE

Az Eternal formáció két tagja nyilatkozatban ítélte el a transzfób nézeteket.

Louise Redknapp, a 90-es évek egyik legnépszerűbb brit lánybandájának, a brit Eternal formáció egyik korábbi tagja visszalépett a zenekar újjáalakuló turnéjától, mert két további énekes nem hajlandó LMBTQ-rendezvényeken fellépni.

Redknapp a menedzserén keresztül közölte a hírt a BBC-vel, miután Easther és Vernie Bennett közölték, hogy nem kívánnak fellépni olyan eseményeken, mint a Pride, mert szerintük a transzok kérdése negatívan érinti a szexuális közösség további tagjait. A formáció utolsó tagja szintúgy követte Redknapp példáját. 

Louise nagy támogatója és szövetségese az LMBTQ+ közösségnek, és mind ő, mind Kéllé azt mondta nekik, hogy nem dolgoznának együtt senkivel, aki ilyen nézeteket vall, és mint ilyen, az újraegyesülés nem fog megvalósulni. A tervezett Eternal újjáalakulás mögött álló csapat meleg, beleértve a menedzsmentet, a PR-t és a turnészervezőt is, és sem én, sem a csapat egyik tagja nem dolgozna olyan művészekkel, akik ilyen nézeteket vallanak a transz közösségről

– nyilatkozta Simon Jones a BBC-nek. (fordítás: 24.hu)

Az Eternal még 1992-ben alakult, megalakulásuk után pedig szinte azonnal országos sikert arattak. Például az Always and Forever volt az első olyan, lánycsapat által megjelentetett album, amely több mint egymillió példányban kelt el az Egyesült Királyságban.