2023.9.19 14:34
Olvasási idő 1:03
Masszi-Rigó Csilla

Véleményhuszárok és wannabe megmondóemberek, rettegjetek! Elon Musk fizetőssé teheti az X-et

TECH-TUDOMÁNY ELON MUSK KÖZÖSSÉGI MÉDIA SOCIAL MEDIA TWITTER

A techmágnás szerint így lehetne felvenni a harcot a botok ellen.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel találkozott a minap Elon Musk, az X és a Tesla vezére, aki felvetette, hogy talán teljesen fizetőssé kellene tenni az egykori Twittert, mert csak így lehetne megakadályozni a botok terjedését.

Bár Musk nem adott részletes beszámolót az elképzeléseiről, kiindulópontként azt mondta, hogy valamennyi felhasználóra kiróna egy kisebb befizetési összeget az X használatáért cserébe. 

Forrás Chesnot / Contributor

A cég vezetője szerint az X-nek jelenleg havi 550 millió aktív felhasználója van, akik naponta 100-200 millió posztot készítenek a közösségi oldalon. Arról nem esett szó, mikor és mennyiért vezetné be a fizetős rendszert, és az sem derült ki, mennyit kellene perkálnia azoknak, akik már eleve a prémium alkalmazást használják.

A Platformer híroldal szerint Musk korábban belső beszélgetésekben már fontolgatta, hogy a Twittert teljes egészében fizetős fal mögé helyezi, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója pedig korábban azt is kifejtette, hogy az X hirdetési eladásai 50 százalékkal zuhantak, mióta megvásárolta a céget.

Még mindig negatív a cash flow-nk a reklámbevételek ~50 százalékos visszaesése és a súlyos adósságteher miatt

– írta saját platformján Musk július 15-én.

Jelenleg az X előfizetési programja (korábban Twitter Blue, most X Blue) havi 8 dollárért vehető igénybe. Az X Blue előfizetői kék pipát kapnak (amit ma már el is lehet rejteni a nyilvánosság elől), kevesebb hirdetést látnak, és 280 karakter helyett akár 25 ezer karakteres bejegyzéseket is írhatnak, arról nem is beszélve, hogy akár 3 órás felvételeket és 8 gigás videókat is feltölthetnek az oldalukra.

Kiemelt tartalom
Illusztrátorok, akik nagyon kedvesen mutatják be, milyen egy párkapcsolat a négy fal között Illusztrátorok, akik nagyon kedvesen mutatják be, milyen egy párkapcsolat a négy fal között 2024.4.26 16:43

Az X azóta nem adott ki hivatalos közleményt Musk bejelentéséről, így a fizetős ex-Twitter híre egyelőre csak riogathatja azokat, akik évek óta rövid megjegyzéseikkel és velős véleményeikkel teszik színesebbé követőik üzenőfalát.