2023.9.15 11:26
Olvasási idő 0:34
Krajnyák Petra

Rossz hír a győri ingázóknak: döcögősebb lesz a hazajutás

UTAZÁS

Hétfőtől jelentős változások lépnek életbe a Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom vasúti vonalon, ami miatt néhány hétig hosszabb utazási időre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és pótlóbuszos átszállásra kell számítani.

Szeptember 18. és október 26. között vágányzár lesz érvényben, mely teljesen felborítja a megszokott vonatközlekedést Győr felé. A pályakarbantartás által érintett Bécs–Győr–Tatabánya–Budapest szakaszon napközben kizárólag egy személyvonat közlekedik majd menetirányonként és óránként; ezek a vonatok Kelenföld és Tatabánya között nem állnak meg – derül ki a MÁV-csoport közleményéből.

Az oldalon közzétett információk szerint Tatabánya és Budaörs között a vonatok helyett pótlóbuszok járnak. A reggeli órákban Tatabánya felől a G10-es és két további vonat segíti a közvetlen eljutást a Déli, és a Keleti pályaudvar felé. A Tatabánya és Budaörs között a vonatok helyett eltérő megállási renddel gyorsjáratú, és több helyen is megálló pótlóbuszok közlekednek majd.


Sajnos az InterCity-menetrendet is befolyásolják a munkálatok: a Sopront és Szombathelyet érintő vonalon csak Tatabányáig közlekednek majd, onnan közvetlenül pótlóbusszal utazhatnak majd az utasok Budapest Kelenföldig.

Ha őszi időszakban tervezel utazást az ország nyugati részére, mindenképp tanulmányozd át az alábbi ismertetőt.

Így változik a vonatközlekedés Győr és Budapest között. Forrás MÁV