2023.9.4 12:42
Olvasási idő 0:50
Maier Péter

Olivia Rodrigo (majdnem) elárulta, hogy Taylor Swiftre gondolt-e, mikor „vérszívó hírnévb*szóról“ énekelt

ZENE OLIVIA RODRIGO TAYLOR SWIFT

Meglepődött rajta, hogy a rajongók ezt gondolják. Nagyjából ez minden.

Június 30-án jelent meg Olivia Rodrigo visszatérő dala, a Vampire, amely rajta lesz a szeptember 8-án érkező Guts című, második nagylemezén. 

A nagysikerű dallal kapcsolatban azonban érdekes pletykák is felröppentek, amelyek szerint közvetlen utalást tartalmaz egy Taylor Swift és Rodrigo közötti „viszályra“. A szóban forgó dalszöveg így szól: „bloodsucker, fame f******, bleedin’ me dry like a goddamn vampire!“, avagy magyarul, bohókás tükörfordításban:

vérszívó, hírnévb*szó, kivéreztetsz, mint egy istenverte vámpír!

A rajongók arról spekuláltak, hogy Rodrigo a slágergyáros kolleganőről énekel az idézett részben, mert állítólag volt valamilyen konfliktus köztük szerzői jogi ügyben. Azt állítják, hogy Rodrigo áttörést hozó Deja Vu című számában Swift Cruel Summer című dalának egy részletét használta, utóbbi pedig konfliktusos körülmények között társszerzői elismerést és jogdíjjogosultságot kapott. 

A Guardiannek adott friss interjújában azonban az egykori Disney-színész azt mondta, meglepődött azon, hogy a rajongók szerint a Vampire-ben Swiftre utal.

„Hogy lehet erre jól válaszolni? Soha nem akarom megmondani, hogy melyik dalom kiről szól“ – mondta. 

„Szerintem jobb, ha nem szögezzük le egy dallal kapcsolatban, hogy csak egy adott dologról vagy személyről szól“ – jelentette ki Rodrigo.

A válasz elég mérsékelten elégíti a rajongók kíváncsiságát, de valljuk be, a szűkszavú kommentár még nem feltétlen utal arra, hogy bármi valóságalapja lenne a dolognak. Az is benne lehet a dologban, hogy feleslegesnek tart ilyen hülyeségeket kommentálni.