2023.9.4 8:53
Olvasási idő 1:00
Maier Péter

Az egy dolog, hogy Szoboszlai megrúgta első gólját Liverpoolban, de még milyen gólt rúgott!

SPORT FOCI SZOBOSZLAI DOMINIK

Megint végigjátszotta a meccset. De hogy lehet így eltalálni egy labdát?

Amikor Szoboszlai Dominikot leigazolta a Liverpool, arról írtunk, hogy ilyenkor kell türelmesnek és óvatosnak lenni, mert – habár match made in heavennek tűnt az átigazolás –, általában idő kell egy játékosnak, hogy beilleszkedjen új csapatába. Hát, Szoboszlai esetében egyelőre úgy tűnik, sokkal kevesebb türelmet igényel, mint azt legmerészebb álmainkban képzeltük volna.

Annak ellenére, hogy a csapat edzője, Jürgen Klopp folyamatosan cserélgeti, pihenteti kulcsjátékosait, a magyar középpályást egyszer sem hozta le az eddig lejátszott négy Premier League-meccsükön, rajta kívül ez csak Andy Robertsonról és a kapus Alisson Beckerről mondható el a csapatból. Mindez annak köszönhető, hogy olyan fizikai állapotban érkezett Liverpoolba, hogy nem igényel pihentetést, illetve annak, hogy már most, a szezon elején az egyik kulcseleme lett a Liverpool játékának.

A bizalmat immár góllal is meghálálta: vasárnap az Aston Villa elleni 3–0-ás siker során ő kezdte meg a gólgyártást, rögtön a meccs elején, a Liverpool pedig idei legerősebb teljesítményével rukkolt elő.

Kiemelt tartalom
„A Wembley-ben állva mintha az utolsó kívánságom teljesült volna“ – Interjú Siklósi Petrával, aki a Nottingham Forestet is fotózta „A Wembley-ben állva mintha az utolsó kívánságom teljesült volna“ – Interjú Siklósi Petrával, aki a Nottingham Forestet is fotózta 2024.2.24 10:12

Nem is akármilyen góllal nyitott számlát Szoboszlai a Premier League-ben. Trent Alexander-Arnold szögletét követően mindenki mellett elment a labda, a biztosító pozícióban lévő magyar játékos pedig azonnal rácsapott, majd a (gyengébbik!) bal lábával olyan repülési irányt adott a labdának, amilyet még a topligákban is ritkán látni. A Liverpool YouTube-csatornájának hála több szögből is megnézhetjük:

Az jól látható, hogy Szoboszlai eszméletlenül népszerű Liverpoolban, ami nem meglepő, ha elnézzük a munkamorálját, teherbírását és a technikai megoldásait. A csapat egyébként jelenleg a harmadik helyen áll 10 ponttal, veretlenül, ebben pedig kétségtelenül nagy szerepe van a magyar középpályásnak. Ezen a héten újra válogatott meccs lesz, meglátjuk, mit hoz haza új klubjából!