2023.8.24 10:33
Olvasási idő 0:36
Szöllősi Anna

Hatalmas magyar siker: dobogóra állhatott Pigniczki Fanni a ritmikus gimnasztika világbajnokságon

SPORT PIGNICZKI FANNI RITMIKUS GIMNASZTIKA

Pigniczki Fanni a magyar ritmikus gimnasztika egyik legnagyobb sikerét elérve karikával bronzérmet nyert a Valenciában zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság első, szerdai versenynapján.

Az olimpikon és Világjátékok-érmes magyar sportoló, Pigniczki Fanni  a selejtezőből 33,100 ponttal nyolcadikként jutott tovább, az esti fináléban azonban felülmúlta ezt és 34,050 ponttal lett harmadik.

Pigniczkinek ez a hatodik világbajnoksága, és második alkalommal jutott szerenkénti döntőbe: tavaly nyolcadik lett szalaggal.

Ez a sportág második magyar vb-érme: Patocska Mária ötven évvel ezelőtt szintén karikával lett harmadik helyezett hármas holtversenyben.

Egyéni összetettben - ahol a legjobb 18 jut a döntőbe és a legjobb 14 szerez olimpiai kvótát – az MTK sportolója két szer után a kilencedik helyen áll.

„Fanni óriásit versenyzett a vb első napján. Hihetetlenül büszkék vagyunk rá, de a világbajnokságnak nincs még vége. Nagyon szép sorozatot produkált az elmúlt években a tokiói kvótával, a Világjátékok-érmekkel, és az Egyetemi Világjátékokon elért győzelmekkel. Várjuk a folytatást“ – idézi az edzőt, Lauber Zsófiát a magyar szövetség sajtóközleménye.


A szerdai napot az orosz születésű, de német színekben versenyző Darja Varfolomeev két arany-, az olasz Sofia Raffaeli pedig két ezüstéremmel zárta.