2023.8.11 15:33
Olvasási idő 0:33
Kovács M. Dávid

Eltűnt egy afrikai kéziválogatott tíz tizenéves játékosa a horvátországi U19-es vébéről

SPORT AFRIKA HORVÁTORSZÁG KÉZILABDA

A burundi U19-es kézilabda-válogatott tíz tagjának veszett nyoma Horvátországban. A rijekai szállásukról tűntek el szerdán, azóta nem tudni, hol vannak.

Tíz 17 év körüli burundi kézilabdásnak veszett nyoma a jelenleg is zajló horvátországi U19-es férfi kézilabda-világbajnokságon, írta az Index.hr horvát hírportál értesülése nyomán az MTI.

A rendőrségre több burundi állampolgár eltűnéséről érkezett bejelentés, csütörtöki közlésük szerint a tíz 2006-os születésű burundi játékos szerda délután ismeretlen helyre távozott a rijekai diákotthon területéről, ahol a vb ideje alatt voltak elszállásolva.

A Horvát Kézilabda Szövetség mély sajnálatát fejezte ki az eset miatt, és történtekről értesítette a sportági nemzetközi szövetségét. Közben a rendőrség tovább keresi az eltűnt játékosokat.


A történtek miatt törölték a csütörtökre kiírt Burundi-Bahrein mérkőzést, a bahreini csapat 10-0-s megállapított végeredménnyel jutott tovább. A burundiak elvileg a 31. helyért csatáznának az új-zélandiakkal.

Burundi egyébként Afrika keleti részén, Ruanda, Tanzánia és a Kongói Demokratikus Köztársaság között helyezkedik el, a kontinens egyik legsűrűbben lakott, illetve az egész bolygó egyik legszegényebb és legkorruptabb országa.