2023.8.2 14:14
Olvasási idő 0:53
Szécsi Krisztián

Dübörög tovább a retro láz – T. Danny feldolgozta az egyik legnagyobb magyar slágert

ZENE MAGYAR ZENE T.DANNY VILÁGZENE ZENE

Teljesen új köntösbe öltöztette a Hungária örök klasszikusát T. Danny: a Csókkirály újragondolt verziójában a népszerű magyar rapper múltjára is fény derül, a dalhoz készült videóklipben pedig egy jól ismert arc is feltűnik.

A Csókkirály feldolgozásával egy régi álma vált valóra a fiatal rappernek: egyedi stílusával az ikonikus szám egy teljesen új oldalát mutatja meg – mindezt úgy, hogy az eredeti sláger karakterisztikus elemei továbbra is visszaköszönnek.

Forrás YETTEL

T. Danny elmondása szerint könnyen tudott azonosulni a Csókkirály karakterével, illetve annak laza és vagány stílusával, ezért is esett erre a dalra a választása. „Már tiniként is szívesen belebújtam a Csókkirály szerepébe – bár ki ne tenné? Egy népszerű, sokak által ismert, csibész figura, akiről fiatalon sokan álmodoztak. Ekkor is szerettem a figyelem középpontjában lenni, valószínűleg ezért is kerültem a zenei pályára” – mondta el T. Danny, azaz Telegdy Dániel a dalpremier kapcsán.

A dalhoz készült videóklipben párhuzamosan láthatjuk T. Danny mai és gyerekkori énjét, ahogy megélik a slágert, és még Fenyő Miklós is feltűnik egy jelenet erejéig. „Megtisztelő és egyben szuper élmény volt a dalon dolgozni. Őszintén nem gondoltam volna, hogy valaha hozzányúlhatok egy ilyen kaliberű slágerhez. Nagyon boldog vagyok, hogy mindezt úgy tehettem, hogy nem csak az eredeti műhöz, de önmagamhoz is hű maradhattam” – tette hozzá T. Danny.

Kiemelt tartalom
REFRESHER-KVÍZ: Te mennyit tudsz a XX. századi magyar könnyűzene legnagyobb legendáiról? REFRESHER-KVÍZ: Te mennyit tudsz a XX. századi magyar könnyűzene legnagyobb legendáiról? 2 nappal ezelőtt

Az énekes augusztus 17-ei koncertjén a Budapest Parkban jól ismert saját dalai mellett élőben első alkalommal a Csókkirály új változata is megszólal. Külön érdekesség, hogy a koncertre a rajongók használaton kívüli mobiljuk segítségével is bejuthatnak: ha augusztus 13-ig visszaviszik azt valamelyik Yettel üzletbe, sorsoláson vehetnek részt és páros Yettel VIP belépőt nyerhetnek az eseményre.