2023.7.19 15:29
Olvasási idő 0:39
Szöllősi Anna

Házkutatást tartottak Tupac Shakur meggyilkolásának ügyében

ZENE GYILKOSSÁG TUPAC

A Las Vegas-i rendőrség hétfőn tartott házkutatást a Tupac Shakur meggyilkolásával kapcsolatos nyomozás részeként, nem messze onnan, ahol a rappert meggyilkolták.

Az AP szerint a hatóságok közleményben erősítették meg, hogy a megoldatlan gyilkossággal kapcsolatos házkutatásra Henderson városában került sor, csupán 30 kilométerre Las Vegastól, ahol a rappert 1996 szeptemberében lelőtték.

A minisztérium szóvivője, Aden OcampoGomez elmondta: további részleteket egyelőre nem hozhatnak nyilvánosságra, és azt sem árulhatják el, hogy találtak-e gyanúsítottakat/bizonyítékokat, vagy pontosan mit/kit kerestek.

2Pac-et 1996. szeptemberében érte támadás az autójában egy piros lámpánál, miután megnézte a Bruce Seldon vs. Mike Tyson összecsapást. Összesen négyszer lőtték meg a karján, a combján és kétszer a mellkasán, az egyik golyó pedig átszúrta a jobb tüdejét. Hat napig küzdöttek az életéért a kórházban, végül szeptember 13-án, 25 évesen halt meg belső vérzés következtében. Az ügyben senkit sem tartóztattak le.

Tupac 1991-ben debütált első albumával, és csupán öt évig tartó pályafutása alatt igazi világsztárrá nőtte ki magát: több mint 75 millió lemezt adott el világszerte, 2017-ben, halála után 25 évvel pedig még a Rock & Roll Hall of Fame-be is bekerült. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Tupac Shakur (@2pac) által megosztott bejegyzés