2023.7.17 10:01
Olvasási idő 0:47
Maier Péter

Két hónapig rekedtek az óceánon az ausztrál tengerész és a kutyája, Bella – túlélték

ÉLETMÓD TÖRTÉNETEK

Nyers halat evett, esővizet ivott, de tök jól van.

Az 51 éves sydney-i Tim Shaddock, illetve a kutyája, Bella áprilisban hajózott ki Mexikóból, hogy Francia Polinéziára jusson, de pár héttel később egy vihar tönkretette a csónakjukat. Múlthéten mentette ki őket egy tonhal-halászhajó, miután egy helikopter észrevette, hogy hánykódnak a tengeren. A halászhajó fedélzetén tartózkodó orvos az ausztrál 9Newsnak elmondta, hogy a férfi életjelei normálisak voltak.

Tim Shaddock, a tengeren ragadt hajós és a kutyája, Bella Forrás BBC/9News

Shaddock a mexikói La Paz városából indult a több mint 6000 kilométer hosszú útra, de hamarosan megfeneklett, miután a hajó elektronikája a rossz időjárás miatt leállt. A tengerész és kutyája sodródtak az északi Csendes-óceánon.

Amikor két hónappal később Mexikó partjainál végül megtalálták őket, a férfi sokkal soványabb volt, és szakállt viselt.

„Komoly megpróbáltatásokon mentem keresztül a tengeren“ – mondta a 9News által megszerzett videón. „Pihenésre és jó ételre van szükségem, mert már régóta egyedül vagyok a tengeren. Egyébként nagyon jó egészségnek örvendek.“

Ezt az utat szerette volna megtenni csónakjával az ausztrál férfi Forrás BBC

Shaddock elmondta, hogy a halászfelszerelés segített neki a túlélésben. Azzal is sikerült elkerülnie a leégést, hogy a hajója lombkorona alatt húzta meg magát. A férfi nyers halat evett és esővizet ivott a túlélésért.

Nem sokkal a megmentése után mosolyogva látták, vérnyomásmérővel a karján.

A tonhal-halászhajó most visszaindul Mexikóba, ahol a férfi orvosi vizsgálatokon fog részt venni, és szükség esetén további kezelésben részesül.