2023.3.20., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Társadalom
Masszi-Rigó Csilla
2022.11.18 10:35
Olvasási idő  0:59

Miskolcon ülve sztrájkolnak, országszerte élőláncban tiltakoztak a diákok és a tanárok

Országos élőláncot hirdetett péntek reggelre az Egységes Diákfront, több mint 180 iskolában sztrájkolnak a tanárok és a diákok is.

Masszi-Rigó Csilla
2022.11.18 10:35 Olvasási idő  0:59
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Élőláncot szervezett péntek reggelre az Egységes Diákfront. Az élőlánc létrehozásában több mint 180 iskola vesz részt országszerte, tanárok és diákok ezrei mentek utcára az oktatás helyzetének javítása érdekében. 

 

Budapesten csaknem 10km-es élőlánc alakult ki. Forrás: Amnesty International Magyarország

 

Van olyan iskola is, ahol pénteken a sztrájk miatt egyáltalán nem lesz tanítás. A miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai és tanárai ülősztrájkba fogtak, hiszen láthatóan az oktatás helyzete olyan szinten romlik, hogy az iskola több tanára is arra kényszerült, külön szakmát kezdjen kitanulni. 

 

A jelenlegi oktatási rendszer rohad, kétségtelen. Ez országszerte egyre nyilvánvalóbbá válik, ha ezt egyesek nem is akarják bevallani maguknak. Nemcsak a kisebb településeken, de már a nagyobb városok nagyobb iskoláiban is egyre érzékelhetőbbé válik, hogy milyen irányba halad a magyar oktatás 

 

 

 

– írják a miskolci gimnázium diákjai. 

 

A fővárosban is rengetegen álltak élőláncot, összességében körülbelül 10 km-es lánc alakult ki, a Múzeum körúton a villamos is csengetett a tüntetőknek, a Szabadság hídra több tucat diák állt fel, valamint a Parlament előtt is több száz fiatal és tanár állt sort. Az élőláncban 46 vidéki város vett részt, Sarkadon, Szombathelyen, Tatán, Sopronban és Martonvásáron is rengetegen álltak bele az élőláncba, Budakalászon pedig még az óvodapedagógusok is tüntettek a jelenlegi helyzet ellen. Az ELTE BTK 126 tanára szolidaritási nyilatkozatot írt alá a közoktatásban dolgozók mellett. 

 

 

 

Mivel a szervezők szerint a magyar kormány továbbra sem állt elő érdemi javaslattal a szakszervezetek követeléseire, a tüntetéssorozat nem áll le az élőlánc szétoszlásával.  Péntek este 5 órától az Egységes Diákfront szervezésében újabb tüntetést szerveznek a március 15. térre „Elég a lenézésből!”-címmel. 

 

via 444.hu, Telex 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Amnesty International Magyarország / facebook.com
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában társadalom
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra