2023.7.11 16:35
Olvasási idő 0:36
Masszi-Rigó Csilla

Már négyen haltak meg egy TikTok-kihívás miatt

TECH-TUDOMÁNY HALÁL TIKTOK

Nem jó ötlet mozgó motorcsónakból ugrándozni.

Pár hónap alatt négy halálos áldozatot szedett össze az a TikTok-kihívás, amelynek lényege, hogy az emberek mozgó, menetben lévő motorcsónakokból és hajókból ugranak ki. A #boatjumping kihívásról több videót is lehet találni a közösségi oldalakon, legutóbb például egy olyan anyag is napvilágra került, ahol egy nő férjét videózta le ugrás közben, az események azonban tragikus fordulatot vettek azután, hogy a férfi belefulladt a vízbe. 

@kristijanilicic Skakanje s broda 🙈 #boatjumping#krabi#aonang#adrenaline#fyp#foryourpage#balkan#kristijanilicic#croatia#thailand#brod#travel#tiktokviral♬ Pump - Valentino Khan

A New York Post szerint a fentebb említett első haláleset még februárban történt az alabamai Coosa folyónál. A rendőrség szerint mindegyik eset könnyen elkerülhető lett volna, amennyiben az emberek körültekintőbben viselkedtek volna. Mozgó járműből vízbe ugrani az esés kiszámíthatatlansága miatt baleset- és életveszélyes, egy rossz ugrás ugyanis gerinc- vagy nyaktöréshez, bénuláshoz, de akár halálhoz is vezethet. 

@erikhornsten#boatjumping#boatjump#beer#boatlife#jump#wasted♬ Bad Boy - Yung Bae & bbno$ & Billy Marchiafava