2023.7.10 13:31
Olvasási idő 0:39
Maier Péter

Megöltek egy 18 éves transz nőt, majd tönkretették az emlékhelyét Szerbiában

TÁRSADALOM LMBTQ
Érzékeny tartalom
A cikk tartalmazhat:
  • terméket vagy szolgáltatást 18 éven felüliek számára
  • szex, meztelenség vagy más felnőtt tartalom
  • erőszakos, véres vagy arra érzékenyek számára nem megfelelő tartalom
Igen, elmúltam 18 éves
És el szeretném olvasni a cikket.
Vissza a nyitóoldalraVissza

A 18 éves Noa Milivojev testét Belgrádban találták meg hetekkel az eltűnése után.

Holtan találtak egy 18 éves szerbiai transznemű nőt, miután közel három hétig tartották nyilván eltűntként. Noa Milivojev holttestét július 6-án találták meg Szerbia fővárosában, Belgrádban. A helyi jelentések szerint a holttestet feldarabolva, több zsákban és kukában elhelyezve találták meg.

Egy gyanúsítottat letartóztattak, aki állítólag beismerte, hogy megölte a Milivojevet.

Tegnap este a városközpontban virrasztást tartottak az emlékére, de nem sokkal a megemlékezés befejezése után több férfi feldúlta az emlékművét.

Szerbia vegyes múltra tekint vissza az LMBTQ-jogok terén. Bár a transzneműek legálisan nemet válthatnak, és az azonos neműek szexuális tevékenysége is legális az országban, jelenlegi miniszterelnökük, Ana Brnabić pedig nyíltan meleg, az LMBTQ-emberek még mindig komoly diszkriminációval szembesülnek.

Noa Milivojev barátai szerint eltűnése után, illetve halálának bejelentését követően is rengeteg gyűlöletüzenetet kapott.

Ha ismersz olyan embert, akinek támogatásra vagy segítségre van szüksége, lépj kapcsolatba a Háttér Társaság Információs és Lelkisegély Szolgálatával, vagy tájékozódj az LMBTQ személyeket érintő lelki egészség témakörökről a lelkisegely.hatter.hu oldalon keresztül!