2023.7.9 10:12
Olvasási idő 1:25
Szöllősi Anna

Itt az idő, hogy előtúrd a szekrényből a szüleid tinikori gatyáit: hódít a farmer és a rövidnadrág szerelemgyermeke, a jorts

Itt az idő, hogy előtúrd a szekrényből a szüleid tinikori gatyáit: hódít a farmer és a rövidnadrág szerelemgyermeke, a jorts
Forrás Instagram / @haileybieber
DIVAT DIVAT FARMER JORTS TREND

A rövidnadrágok a reneszánszukat élik: nemcsak az Instagramot és a TikTokot árasztották el, hanem a leghíresebb márkák, például a Gucci, a Givenchy és a Max Mara divatbemutatóinak kifutóit is letarolták.

A jorts – ami a farmer (jeans) és rövidnadrág (shorts) angol szavak összerántásából született – először a 60-as években volt népszerű, amikor a farmer a lázadás egyik szimbólumának számított, a fiatalok pedig előszeretettel variálták a nadrág hosszát, és alakították azt a saját ízlésükre. A farmer a 2000-es évek elején újra berobbant, és vált az Y2K esztétika egyik oszlopos tagjává. A jorts combközépig vagy térdig érő laza viselet, ami általában uniszex, így nyugodt szívvel nyúlhatod le a csávód/csajod nadrágját is. Mutatunk néhány márkát, amikből inspirálódhatsz!

Kiemelt tartalom
Így született az örökzöld ruhadarab, amit mindenki imádott, az iskolákban mégis betiltották Így született az örökzöld ruhadarab, amit mindenki imádott, az iskolákban mégis betiltották 2022.12.5 11:42

Tommy Hilfiger

A világoskék farmernadrág újrahasznosított pamutból készül, a hatalmas oldalzsebeket pedig a „diszkrét“ márkajelzés díszíti. Az alacsony derekú bermudanadrágot 109,90 euróért (kb. 41 ezer forint)  vásárolhatjuk meg, amihez jól passzolhat egy mintás magasszárú zokni és egy funky crop top.

Forrás Tommy Hilfiger

Givenchy

A francia divatház rövidnadrágja elég maszkulin darab: szürke színű, koptatott hatású, és vaskos zsebekkel díszített, a cipzáron pedig érdekességként helyett kapott a Givenchy logó. A luxusmárka rövidnadrágja egy kisebb vagyonba, 990 euróba (373 ezer forint) kerül, de semmi kétségünk afelől, hogy megszolgálja az árát és hosszú éveken át kitart.  

Forrás Givenchy

Prada

Szintén elég borsos áron mérik a Prada nadrágját: a kifakult, vintage hatású darab organikus anyagból készül, a dereka alacsony, hátulról pedig nem hiányozhat a divatház emblémája sem. A nadrág 790 euróért (298 ezer forint) lehet a miénk. 

Forrás Prada

Mango 

A spanyol márka térd alatt érő, sötétkék nadrágja rojtokkal van felpimpelve, a magas derék szerelmeseinek pedig ez még egy viszonylag olcsó alternatíva lehet: 59,99 euróért (kb. 22 ezer forint) vásárolhatjuk meg.

Forrás Mango

Balenciaga

A Balenciaga rövidnadrágja a csendes luxus esztétikába esik bele, ugyanis ezen a fekete, ötzsebes nadrágon nem található hivalkodó (sőt semmilyen) márkajelzés. Persze azért az árán látszik, hogy egy Balenciaga darabról van szó: a rojtos, térdnél szaggatott farmer 950 eurónkba (341 ezer forint) fáj.

Forrás Balenciaga

Jill Sander

Ha valami lezserebb darabba bújnál bele, jó választás lehet a 100% pamutból készült Jill Sander nadrág, ami sötétkék színével és fehér megkötőjével kicsit hajaz egy fürdőgatyára és igazi nyárias megjelenést kölcsönöz. A darabra most akciósan, 308 euróért (kb. 116 ezer forint) csaphatunk le. 

Forrás Jill Sander

H&M 

A végére hoztunk egy pénztárcabarát, igazi basic darabot: az alacsony derekú, világoskék farmer szinte bármilyen felsővel kombinálható, és 9295 forintért a tiéd is lehet. 

Forrás H&M