2023.6.26 10:25
Olvasási idő 0:51
Maier Péter

Magával vitte a Rubik-kockáját, világrekordra készült a Titan tengeralattjárón elhunyt tinédzser

KÖZÉLET TENGERALATTJÁRÓ TITAN TITANIC

A 19 éves Suleman Dawood nem vágyott a mélytengeri utazásra, de apák napja alkalmából elkísérte üzletember édesapját.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, balesetet szenvedett egy tengeralattjáró, amely a Titanic roncsaihoz szállított embereket – a baleset során öt ember életét vesztette, köztük Shahzada Dawood pakisztáni származású üzletember, illetve 19 éves fia, Suleman is.

A fiú édesanyja, Christine Dawood egy tévéinterjúban a BBC-nek elmondta, fia sehova sem ment el a Rubik-kockája nélkül, sőt, a tenger alatti utazásra is magával vitte azt, illetve egy kamerát, hogy a helyszínen is megpróbálja megdönteni a világrekordot. 

A YouTube-on tanulta meg kirakni a Rubik-kockát, és már nagyon gyorsan ment neki. Azt hiszem, a legjobbja 12 másodperc volt, vagy valami ilyesmi.

– mondta Suleman édesanyja. „Azt mondta, »ki fogom rakni a Rubik-kockát 3,700 méterrel a felszín alatt, a Titanicnál«“ – tette hozzá Christine Dawood.

Christine és lánya a Polar Prince, a Titan támogató hajója fedélzetén tartózkodott, amikor jött a lesújtó hír, hogy minden kapcsolat megszakadt a tengeralattjáróval.

„Abban a pillanatban nem értettem, hogy ez mit jelent, és onnantól kezdve csak rosszabb lett minden“ – mondta. „Rengeteg reményünk volt, azt hiszem, ez volt az egyetlen dolog, ami átsegített minket ezen, mert reménykedtünk, és beszéltünk azokról a dolgokról, amiket a pilóták még megtehetnek, például súlyok ledobása, annyi minden volt, amit a tengeralattjárón lévő emberek megtehetnek a felszínre jutás érdekében.“

Kiemelt tartalom
Tényleg látnokok írják minden idők egyik legsikeresebb rajzfilmsorozatát? – 6 alkalom, amikor a Simpson család megjósolta a jövőt Tényleg látnokok írják minden idők egyik legsikeresebb rajzfilmsorozatát? – 6 alkalom, amikor a Simpson család megjósolta a jövőt 2023.7.15 9:06

Suleman Dawood egyébként nagynénje szerint nem is vágyott a mélytengeri utazásra, viszont édesapja nagyon, ezért apák napja alkalmából vállalkozott rá.