2023.5.25 8:29
Olvasási idő 0:52

Meghalt Tina Turner

ZENE HALÁL

Az énekesnő 83 éves volt.

83 éves korában súlyos, hosszan tartó betegséges követően szerda este elhunyt Tina Turner. A rock 'n' roll királynőjének halálhírét szóvivője jelentette be a Facebookon. 

Nyilas híresség: Tina Turner Forrás Steve Rapport/Getty Images

Tina Turner 1939-ben, Tennessee államban látta meg a napvilágot Anna Mae Bullock néven. Szülei válása után nagymamája nevelte őt fel szerény körülmények között, ám az 1950-es években testvérével visszaköltöztek édesanyjukhoz. Turner St. Louis-ban ismerte meg első férjét, Ike Turnert, akivel óriási világhírnévre tettek szert.

Férje drogporblémái és agresszív viselkedése miatt rendszeresen félelemben tartotta feleségét (az énekes többek között leánykori nevét is férje utasítására változtatta meg). Turner a későbbi években többször is nyíltan beszélt arról, hogyan bántalmazta őt férje az együtt töltött évek során, végül 1978-ban váltak külön. Bár szinte egy vasa sem volt a válás után,  szólókarrierbe kezdett, az 1980-as években futott be igazán. A boldogságot végül a német Erwin Bac mellett találta meg, akivel csak 2013-ban kötötték össze életüket. 

Az itthon Rocknagyiként is becézett Turnernek bár rengeteg tragikus élménnyel kellett szembenéznie élete során (két fiát is elveszítette, 2014-ben agyvérzést kapott, 2016-ban bélrákkal diagnosztizálták, majd veseátültetésen kellett átesnie), egy korábbi interjúban azt nyilatkozta, hogy „az élet egy csodálatos utazás, melynek végén nem az számít, ami történt, hanem az, hogyan kezelted”. 

Kiemelt tartalom
Aki hülye, haljon meg? – 6+1 Darwin-díjas, akiknek nagyon buta módon ért véget az élete Aki hülye, haljon meg? – 6+1 Darwin-díjas, akiknek nagyon buta módon ért véget az élete tegnap 10:22 -kor

Tina Turner nyolc Grammy-díjat nyert. Bár 1991-ben volt férjével már beiktatták őt a Rock ‘n’ Roll Hall of Fame-be, 2021-ben szóló előadóként is megkapta az elismerést.