2023.5.23 16:05
Olvasási idő 2:15

43 éve jött ki a PAC-MAN, most LEGO játékgépben vihetjük haza a szellemes klasszikust

TECH-TUDOMÁNY JÁTÉK LEGO VIDEÓJÁTÉK

Gondoltad volna, hogy az ikonikus számítógépes játék már negyvenhárom éves? A LEGO az évfordulóra egy PAC-MAN játékgéppel lepte meg az örök gyerekeket.

A LEGO Csoport és a Bandai Namco a PAC-MAN 43. évfordulóját ünnepli az új vintage LEGO ICONS PAC-MAN játékgép készlettel – ami minden idők egyik leghíresebb és legnosztalgikusabb játéktermi játéka.

A 43. születésnapra emlékezve a LEGO csoport a Bandai Namcóval együttműködve dobja piacra a PAC-MAN játékgépet. Forrás LEGO

Az eredetileg 1980. május 22-én a Bandai Namco Entertainment Inc. (korábban Namco) által Japánban kiadott PAC-MAN videójáték kulturális ikonná vált. A különböző játékoknak, tévéműsoroknak, zenéknek és sok másnak köszönhetően 40 éve világszerte a popkultúra meghatározó része, ezért a LEGO Csoport úgy döntött, hogy együttműködik a Bandai Namcóval, hogy kockákból megalkotva visszahozza a 80-as évek eme ikonikus klasszikusát. Ez a kollaboráció egy egyedülálló felfedezéshez is vezetett, miszerint a PAC-MAN híres sárga színét anno a LEGO Csoport jellegzetes színe ihlette.

Az új LEGO szett dizájnja a PAC-MAN játéktermi változatát kelti életre, és lehetővé teszi, hogy újraalkosd a játék legendás szellemeinek mozgását. Az építők elkészíthetik PAC-MAN, BLINKY és CLYDE nagyméretű színes változatait is, amelyek egy alapon forognak, és a gép tetején vagy külön is kiállíthatók.

Az érmebedobó rész világít, és a játékgép belsejében el van rejtve egy kis női minifigura képe, aki PAC-MAN-t játszik egy játékteremben.

Forrás LEGO

Érdekességek a PAC-MANRŐL

  • 1980. május 22-én tartották a PAC-MAN első tesztjét, ahol a közönség először láthatta a sárga karaktert.
  • A PAC-MAN sárga színéhez a tervező, Iwatani úr a LEGO ikonikus sárga színéből merítette az inspirációt.
  • A karakter alakja egy pizzát szimbolizál, amiből hiányzik egy szelet.
  • A játék 1980. június 29-én jelent meg Japánban - mielőtt a világ többi részén is elérhetővé vált volna.
  • A 80-as években egy népszerű PAC-MAN rajzfilmet is bemutattak a tévében.
  • A Buckner & Garcia kiadta a "PAC-MAN Fever" című sláger kislemezt, amely 1982 márciusában a Billboard Hot 100 listájának 9. helyéig jutott.
  • 1993-ban a floridai Billy Mitchell lett az első ember, aki valaha is elérte a játékban a 3 333 360 pontszámot. A tökéletes pontszám eléréséhez a játékosnak mind a 256 pályát egyetlen hiba nélkül kellett teljesítenie, és el kellett fogyasztania az összes PAC-DOT-ot, gyümölcsöt és szellemet (minden POWER PELLET-et a 4 szellemmel együtt).
  • 1980-t követő 7 évben 293 822 játéktermi PAC-MAN játékgépet telepítettek, amiért a Guinness World Records a játékot a világ "legsikeresebb érmével működő játékának" ismerte el.

Sven Franic, a LEGO tervezője az új készlet tervezési folyamatáról elmondta:

„Óriási öröm volt megalkotni kockákból a PAC-MAN-t, amely az elmúlt 40 év egy kulturális ikonja. Mindig keressük az új és izgalmas lehetőségeket a klasszikus játékélmények életre keltésére. A tehetséges tervezőkből álló csapatunk fáradhatatlanul azon dolgozott, hogy kocka formában is megragadja a szeretett PAC-MAN játékgép lényegét: magától PAC-MAN-től kezdve a színes, labirintusszerű környezetig, amelyben lakik. Minden részletet gondosan átgondoltak és kidolgoztak, így egy olyan egyedi LEGO alkotás született, amely az eredeti játék varázsát idézi, miközben egy új csavarral és néhány érdekességgel is kiegészül – igazi videójáték stílusban. Nagyon örülünk, hogy megoszthatjuk ezt a hihetetlen építményt a világgal, és alig várjuk, hogy lássuk, milyen örömmel fogadják majd a rajongók."

Aadil Tayouga, a Bandai Namco Europe licenc és üzleti stratégiáért felelős igazgatója az együttműködésről elmondta: „A Bandai Namco és a LEGO Csoport számos közös értékkel rendelkezik, többek között például, hogy a minőségi termékeiken keresztül minden embernek szórakozást nyújtanak. Ezen értékek mellett, mivel a PAC-MAN sárga színét valójában a LEGO sárga színe ihlette, így a kapcsolat a két cég között még magától értetődőbb. Fantasztikus volt az együttműködés a LEGO lelkes csapataival, és reméljük, hogy az eredmény a rajongók tetszését is elnyeri."

Kiemelt tartalom
Megjelent a Resident Evil 4 Gold kiadása, ezzel pedig közel 30 éve töretlen siker a sorozat – De mi a titok? Megjelent a Resident Evil 4 Gold kiadása, ezzel pedig közel 30 éve töretlen siker a sorozat – De mi a titok? 2024.3.12 20:01

A LEGO VIP tagok a játékgép készletet 2023. június 1-től itt és a LEGO Store üzletekben is megvásárolhatják, 2023. június 4-től pedig mindenki számára elérhető lesz.