2023.5.15 11:59
Olvasási idő 0:49
Masszi-Rigó Csilla

A Carson Coma is beleállt a kormányba, megint – Itt az együttes új klipje, a Feldobom a követ

ZENE CARSON COMA MAGYAR ZENE ZENE

Oké, szóval június elején jön a Carson Coma új albuma, a srácok pedig addig is kiadtak egy új klipet, ami ezúttal egy kicsit odaszúr a magyar valóságnak.

A Carson Coma új lemezzel indítja a nyarat, ehhez pedig megérkezett az album előfutára, a ‘Feldobom a követ’ című dal és a hozzá tartozó klip is.


A kedd reggel debütált, Horváth Viktor által rendezett videoklip szürreális képkockáin szimbolikus vagy tényleges megjelenésével csap minket arcul a magyar valóság, a dal pedig olyan arcokat és neveket sorakoztat fel, mint Péterfy Bori, Riger Jani Orbán Viktor, vagy éppen a Refresher Magyarország arca, László Panna. 

A videóklip elkészítését Horváth Viktor egyenesen Kaliforniából egyengette, így a zenekar először tapasztalhatta meg a távrendezés fogalmát. A dal nemcsak a klipben mutat interkontinentalitást, hanem a szövegében is: 

„Január harmadikán egy komikusan kicsi New York-i lakás komikusan kicsi hálószobájának komikusan kicsi ágyán, életem legkomolyabb jetlag-jét átélve félálomban folyton egy néhány nappal azt megelőzően, otthon megírt zenei alap járt a fejemben. Majd valahogy ebben a tudat és tudattalan közötti állapotban különböző sorok kezdtek el eszembe jutni, amikből összeállt a refrén, meg néhány verzesor. A szöveg további részei a hazafelé tartó repülőn születtek – a hazaérkezés keserédességéhez kapcsolódó érzések pedig erősen fellelhetőek a szövegben”

– így mesélt Fekete Giorgio a dal születésének legelső pillanatairól.

A folyamatosan gyorsuló dalt sok más egyéb szerzeménnyel együtt június 15-én a Budapest Park színpadán mutatja be a zenekar, így a frissen megjelent lemezzel megkezdik országos turnéjukat.