2023.5.10 10:57
Olvasási idő 0:45
Szécsi Krisztián

A Daft Punk új dallal érkezik két évvel feloszlásuk után – világhírű múzeumban premierezik a szerzemény

ZENE DAFT PUNK

Nem is kell messze utaznunk, ha részt szeretnénk venni a különleges programon, mely teljesen ingyenes.

A párizsi Pompidou központ igazi ínyencséggel készül az elektronikus zene szerelmeseinek, hiszen a kulturális intézmény egyik legújabb programjának keretein belül kerül bemutatásra a francia Daft Punk duó egy eddig kiadatlan száma.

Az Infinity Repeatingre keresztelt dal a formáció Random Access Memories című, 10 éves jubileumi újrakiadásán fog helyet kapni, amely premierjét követő napon fog hivatalosan is megjelenni, május 12-én. Az összesen öt Grammy-t bezsákoló RAM egyébként az egyik legsikeresebb Daft Punk-projektnek számít, ezért is hihetetlen különleges, hogy egy átformázott, továbbgondolt verziót élvezhet ezentúl a nagyközönség.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Daft Punk (@daftpunk) által megosztott bejegyzés

A Pompidou Központ nem aprózza el a körítést. Az „ultra-high fidelity“ hangzás érdekében a dal egy összesen 30 hangszóróból álló hangrendszeren keresztül fog megszólalni, a vizualitásért és a kollektív élményért pedig egy filmszerű videóklip fog felelni. A belépés full ingyenes, viszont a helyszínéül szolgáló terem csupán 350 ember befogadására alkalmas. 

A párizsi Pompidou központ. Forrás Mirrorpix / Contributor


A Centre Georges-Pompidou, tudjátok, ez az építési területnek kinéző épületegyüttes egyébként masszívan összefonódik a Daft Punk karrierjével: például Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo 1992-ben, ott voltak a múzeum legelső rave-estjén is.

A zenekar hivatalosan 2021 februárjában végleg feloszlott, azóta viszont újra kiadják zenei anyagaikat. Tavaly így jelent meg újra debütáló lemezük, a Homework