2023.5.4 14:56
Olvasási idő 0:50
Masszi-Rigó Csilla

2000 helyen találkozhatsz kedvenc magyar zenészeiddel jövő csütörtökön

ZENE MAGYAR ZENE

Május 11-én, a Magyar Zene Napján kétezer helyen fognak szólni a legjobb magyar dalok.

Él a zene, május 11-én pedig egészen sok helyen fog élni a magyar zene, hiszen csaknem kétezer üzletben, hipermarketben, szállodában, fitneszteremben, cukrászdában, de még számos liftben is csak és kizárólag hazai előadók legjobb dalait hallhatjuk majd a Magyar Zene Napja alkalmából. 

Május 11-e a Magyar Zene Napja Forrás Facebook / Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület

A kezdeményezés tavaly indult útjára, célja pedig még szélesebb körben ismertté tenni az előadókat. A projekthez idén csatlakozott négy háttérzene-szolgáltató, a MoodMedia, a 3G Multimédia, a Music Engine és a KittoMedia, valamint több sportesemény is, így az idei Tour de Hongrie, valamint a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által szervezett szegedi ICF Gyorsasági és Para Kajak-Kenu Világkupa első hivatalos versenynapjának délelőtti óráiban, és a futamok között is csak magyar zene fog szólni. 

Az Él a Zene! kampányhoz több rádió, például a Klasszik Rádió, a Manna FM, a Karc FM, a Magyar Katolikus Rádió, a Klasszik Rádió, a debreceni Campus Rádió, a nyíregyházi Mustár FM, a Marosvásárhelyi Rádió, a pozsonyi Pátria Rádió, a Sláger TV, illetve a Dikh TV és Rádió is csatlakozott, a dalok lejátszásával pedig a zenészek is támogatva lesznek a lejátszás után járó jogdíjak miatt. 

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Childish Gambino és a Glass Animals a hét megjelenései között Playback Péntek: Childish Gambino és a Glass Animals a hét megjelenései között 2024.7.19 12:09

Az Él a zene! idén négy ismert szerzőt, előadóművészt kért fel nagykövetként: Orsovai Renit, a Nene énekesnőjét, Lábas Vikit, a Margaret Island énekesnőjét, Fekete Giorgiót, a Carson Coma énekesét és Likó Marcellt, a Vad Fruttik énekesét.