2023.5.2 15:45
Olvasási idő 0:37
Maier Péter

A BKK szerint legyen autómentes a Lánchíd

KÖZÉLET BKK BUDAPEST

A budapesti tömegközlekedést irányító szervezet szerint nem lett nagyobb a forgalom a többi hídon, és nem nőtt a dugóban ülés ideje sem az elmúlt időszakban.

A BKK azt javasolja, hogy legyen autómentes a Lánchíd – derül ki a Telex beszámolójából. A szervezet jelentése az elmúlt időszakról azt mutatja, hogy a többi hídon sem nőtt, hanem éppen hogy csökkent a forgalom a lezárás miatt.

„A Lánchíd nem a múlt szimbóluma, hanem a jövőé és a haladásé“ – mondta Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke arról beszélt, hogy szakmai döntést szeretnének előkészíteni, ezért kérték fel a közlekedési szervezetet a jelentés elkészítésére. Ahogy ő is említette, a döntés azonban nem a BKK-é vagy a fővárosi önkormányzaté lesz, hanem a budapesti lakosoké – ők fognak dönteni ugyanis a Lánchíd forgalmi rendjének sorsáról.

Bodor Ádám, a BKK Mobilitásfejlesztés igazgatója szerint a tesztidőszak egyik eredménye, hogy gyorsabbak lettek a buszok, a 16-os és a 105-ös busszal utazóknak nagyjából két percet spóroltak meg. A Waze adatai alapján pedig a vizsgált időszakban 14 százalékkal csökkent a dugóban eltöltött idő egész Budapesten, emellett munkanaponként 40 ezer járművel csökkent a hidak összforgalma.

Marad az autómentes Lánchíd? Forrás MTI / Balogh Zoltán
Felmérés:
Mit gondolsz?
Maradjon autómentes a Lánchíd!
Vissza a kocsikat!
Maradjon autómentes a Lánchíd!
75 %
Vissza a kocsikat!
25 %