2023.4.24 13:00
Olvasási idő 1:15
Szécsi Krisztián

Úgy néz ki, megvannak a The Voice Magyarország zsűritagjai – Az RTL nyitna a Z-generáció felé

ZENE CURTIS HIEN KIRÁLY VIKTOR MANUEL THE VOICE

A showműsor a tizenegy éven keresztül futó X-Faktort váltja.

Curtis, Király Viktor, Hien és Manuel ülhetnek a The Voice című tehetségkutató zsűrijében, írja a Blikk névtelen forrásra hivatkozva.

Még februárban látott napvilágot a hír, hogy a tizenegy évadot megélt X-Faktort az RTL kényszerpihenőre küldve indítja el az egykoron a TV2-n egy szérián keresztül futó The Voice-t Bővebb részleteket, hipotéziseket a nevének elhallgatását kérő informátor sem árult el, ám annyit még megemlített, hogy a zsűritagok kiválasztásánál szempont volt, hogy a fiatalabb generációt is képesek legyenek megszólítani. 

Forrás RTL Magyarország

„Mivel a csatorna számára fontos a sokszínűség és az, hogy a fiatalabb korosztályt is a képernyő elé ültessék, a YouTube-generáció zenészei közül is keresték a megfelelő arcokat“ – árulta el a Blikknek bennfentesük, ám az RTL egyelőre titkolja s nem erősítette meg, kik is lesznek ezúttal a zenei ítészek. 

A zsűri közül többeknek van tehetségkutatós múltjuk, közülük Király Viktor, a magyar Megasztáron túl, 2015-ben az amerikai The Voice-ban is megmutathatta tehetségét Adam Levine mentorálása alatt, így pedig egészen az élő adásig jutott. 

A manapság leginkább csak TikTok-on aktív Hient a Megasztár kilencedik évadában ismerhette meg a hazai közönség, ám népszerűségét hűen tükrözi, hogy Túl szép című száma a 2000-es évek egyik legikonikusabb magyar popszámává nőtte ki magát. 

Manuel legelső zenei szárnypróbálgatásai az X-Faktor kilencedik szériájához köthetők, ahol egyébként a rapper egészen a második helyig. Azóta ez egyik legsikeresebb magyar zenész. Idegen című albuma például a 4. helyre küzdötte fel magát a Spotify Global Debut Album listáján, a február 3 és 5. közötti időszakban.

Az ítészek közül egyedül Curtis számít igazi kakukktojásnak, aki elsődlegesen focistaként csinálta meg szerencséjét, ám Majkával közös slágerével, a Belehalokkal 2010-ben rögtön berobbant a hazai rap szcénába is. Azóta leginkább reality-kban találkozhatunk a rapperrel, tavaly például ő nyerte meg a szintén RTL-es Celeb vagyok, ments ki innen! valóságshow-ját. Idén Topon vagyok című számának klipforgatásának zűrös körülményei miatt turnézott egyet a magyar sajtóban.

A The Voice idén ősszel debütél az RTL programjaként. Jelentkezni a csatorna honlapján lehet.