2023.4.17 10:57
Olvasási idő 0:47
Maier Péter

Mostantól 3207-et kell fekvőznöd egy órán belül (szabályosan), ha meg szeretnéd dönteni a világrekordot

SPORT FITNESZ

Egy ausztrál férfi 3206 fekvőtámasszal állította be az egy órán belüli Guinness-rekordot.

Megdőlt az egy órán belüli fekvőtámaszok számának világrekordja – hozta nyilvánosságra múlt héten a Guinness Világrekordok Könyvének weboldala. 

Az ausztráliai Brisbane-ben egy 33 éves Lucas Helmke nevű férfi még 2022 novemberében döntötte meg a világrekordot, de most kapták fel a hírt: 3206-ot nyomott egy órán belül, ami percenként átlagosan 53 fekvőtámaszt jelent, tehát szinte másodpercenként egyet.

Helmkétől levontak a végén 34-et szabálytalan elvégzés miatt, így jött ki a 3206-os csodaszám. A Guinness által meghatározott szabály szerint az ember karjának a könyökénél legalább 90 fokban meg kell hajolnia a leeresztésnél, és a nyújtott térd- és egyenes deréktartás is kitétel.

Ahogy a Telex írja, Helmke 2-3 évet készült a rekordra, az motiválta, hogy megmutassa nemrég született fiának, hogy semmi sem lehetetlen. 

Kérdés, hogy meddig lesz ő számon tartva rekorderként, ugyanis idén márciusban az amerikai Rob Stirling 3264-et fekvőzött egy óra alatt, de az ő kísérlete még vár a hitelesítésre. Az eddigi csúcstartó a szintén ausztrál Daniel Scall volt, ő tavaly áprilisban csinált 3182-t egy óra alatt.