2023.4.14 10:47
Olvasási idő 1:27
Kovács M. Dávid

Nemcsak a Kraftwerk, hanem Iggy Pop és a Franz Ferdinand is koncertezni fog nyáron Veszprémben

ZENE FESZTIVÁL KONCERT

Az elektronikus zene legendái után újabb neveket jelentettek be a Gyárkert egész nyáron át tartó bulisorozatának szervezői. Iggy Pop és a többiek egy ideiglenes koncerthelyszínen, a Balaton Bútorgyár egykori telephelyén fognak fellépni 2023 nyarán.

A Kraftwerk idei nyárra meghirdetett koncertje után több Veszprémbe látogató világsztárról is lehullt a lepel: a most nyíló veszprémi Gyárkert KultúrParkban olyan nevek játszanak majd, mint Iggy Pop, Roisín Murphy,  Tom Odell, Paul Kalkbrenner, Paolo Nutini, Steve Aoki, a Papa Roach és a Hollywood Undead.

A szervező VOLT Produkció közleménye szerint a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat egyik kiemelt nyári eseményén az új pop-up rendezvényhelyszínen négy hónapon át több mint hatvan külföldi és magyar előadó fog fellépni. Május 5-től szeptember első hétvégéjéig minden héten három-négy napon át  várják a közönséget.

A Gyárkert ünnepélyes nyitóhétvégéjének első napján a helyi kötődésű Vad Fruttik ad koncertet, másnap pedig a Stereo MC'S brit hiphop formáció játszik. A nyitóhétvége koncertjei ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek.

A Medvza olasz trió május 13-án zenél, a további fellépők között lesz Roisín Murphy, a Moloko ír exénekesnője, Paul Kalkbrenner, a Papa Roach és a Hollywood Undead, majd jön Paolo Nutini, Steve Aoki és Iggy Pop, a rockzene elnyűhetetlen ikonja. Augusztusban az elektronikus zene élő német legendája, a Kraftwerk, valamint a glasgow-i Franz Ferdinand zenél majd a helyszínen.

A lista azonban nem teljes: az új veszprémi koncerthelyszínre Tom Odell, a Meute, Lost Frequencies, a Morcheeba és Chet Faker is ellátogat, a magyarokat pedig Azahriah, a Quimby, Majka, a Kispál és a Lovasi, Halott Pénz, a Tankcsapda, Ákos, a Bagossy Brothers Company, a Road, valamint Geszti Péter és Rúzsa Magdi képviseli.

Hol lesz a Gyárkert?

Veszprém belvárosában hosszú évekig parlagon hevert a Balaton Bútorgyár egykori telephelye, ahol a Gyárkert KultúrPark megszületik. A sebhelyként emlegetett területet a város megvásárolta, így az közparkként, ideiglenes rendezvényhelyszínként formálja újra a veszprémi belvárost. Idén májustól-októberig a koncertek, rendezvények idején kiemelt helyszín lesz a terület, a hétköznapokon közösségi parkként lehet használni.


„Az ország vezető pop-up építészeinek segítségével a Hello Wood építészstúdió által tervezett látványos installáció április végére készül el a revitalizált területen. A Közösségek Kertje a Veszprém-Balaton régió kultúráját hirdető művészeti alkotás: a központi elem a 116 növényládából felépülő élő, zöld installáció, amely az EKF programban részt vevő települések összefogását szimbolizálja“ – áll a közleményben.

Kiemelt tartalom
Cassyette fékezhetetlen hurrikánként csap le a Dürerben Cassyette fékezhetetlen hurrikánként csap le a Dürerben 2024.4.4 12:30

A parkosított területen szolgáltatóegységek, éttermek, vendéglátóhelyek és a rendezvények kiszolgálására alkalmas infrastruktúra, valamint két különálló színpad várja a látogatókat. Egyszerre mintegy ötezren élvezhetik a koncerteket a helyszínen.