2023.4.13 11:48
Olvasási idő 0:56
Maier Péter

Új karaktert mutatott be a tanulós, pihenős, játszós YouTube-rádió, avagy a Lofi Girl univerzum

ZENE

"Lofi Boy" lett a chill/stud- világegyetem legújabb arca.

Van olyan ember, aki még nem tanult, chillezett, játszogatott erre a YouTube-rádióra?

A "beats to relax/study to" lofi hiphop-rádiót jelen cikk írásakor is több mint 33 ezren hallgatják, feltehetőleg iskolaidő után ez csak nőni fog. Ezt az élőzenei szolgáltatást a Lofi Girl csatorna hozza el nekünk, akinek az első arcát, az ablakban fekvő macska mellett naplózgató, fülhallgatós lányt mostanra szinte mindenki ismeri.

Az univerzum azonban egy új karakterrel, a 0-24-es „rádióállomás“ pedig egy új „adóval bővült“: április 11-én elindult a synthwave radio 🌌 - beats to chill/game to, amelynek „Lofi Boy“ lett az arca. 

Az új rádió bevezetését egyébként titokzatos marketing előzte meg: az original lofi lány eltűnt egy időre, majd azzal az üzenettel tért vissza: „Mindig is kíváncsi voltam, mi van a kék ablak mögött... Szerintetek?“ A rajongók rengeteg lehetséges történettel előálltak, míg végül a csatorna alkotója felfedte a titkot: új, synthwave rádióval bővül az univerzum, amely egy fiú hálószobájába enged be minket.

A kék fény mögött tehát Lofi Boyt találjuk, aki synthwave zenét szolgáltat számunkra, ami az alkotó szerint tökéletes olyan tevékenységek mellé, mint aktív pihenés vagy videójátékozás. Jelenleg is (mikor ezt leírom) több mint 13 ezer felhasználó pörgeti: