2023.4.12 15:41
Olvasási idő 0:59
Szécsi Krisztián

Drag queenbe öltözteti a homofób politikusokat ez az Instafiók – Netán van közöttük ismerős arc?...

DESIGN DONALD TRUMP MESTERSÉGES INTELLIGENCIA MŰVÉSZET POLITIKA

Az Instaművésznek hála végre egyszer csinosak lehetnek ezek a férfiak is.

A RuPublicans Instaoldal(a RuPaul és a Republicans [republikánusok] szavak összevonásából alkotott szó) igazi piacirést készül betömni a mesterséges intelligencia (AI) segítségével, s egyúttal harcba is száll az Egyesült Államok válogatott homofób politikusaival.

Nem telik el úgy nap, hogy ne attól lenne hangos a sajtó, hogy a tengerentúlon valami „csodás“ új innovációval próbálnák sanyargatni az amerikai állampolgárok életét az ország republikánus politikai elitje. Ha éppen nem Trump megy a böribe, akkor ciszheteró fehér férfiak turkálnak könyékig a nők méhében, vagy a transzszexualitást nevezik meg az ország legnagyobb veszélyforrásának – a szemellenzős konzervatív pártot próbálja kissé színesebbé tenni a már fentebb említett fiók. Hiszen a RuPublicans konkrétan dragbe vágja a legnagyobb homofób politikusokat.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

RuPublicans (@rupublicans) által megosztott bejegyzés

„A dragművészek örömet szereznek nekem, megnevettetnek, segítettek régi sebeket begyógyítani, és lehetővé tették, hogy szeressem önmagam – és nem én vagyok az egyetlen“ – mesélte a fiók üzemeltetője művészeti koncepciójáról.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

RuPublicans (@rupublicans) által megosztott bejegyzés

„A drag nem egyszerűen csak tátikázás a színpadon. Ez művészet, szívvel-lélekkel – és drágáim, tiltakozás is. Ti hatalmon lévők, akik úgy tálaljátok a hamis narratívákat, mint egy túlfőtt parókát egy drag brunchon, hát jól figyeljetek: itt vagyunk, queerek vagyunk, és nem megyünk sehova. Szóval, üljetek le, hagyjátok a baromságokat, szerezzetek egy kis pattogatott kukoricát, és készüljetek fel arra, hogy el lesztek kápráztatva. Sőt, jobbat mondok, miért nem vesztek fel egy ruhát és csatlakoztok a forradalomhoz? Mondjátok: Szeretet!“ – zárta le gondolatait a művész, aki többek között olyan politikusokat öltöztetett full glambe, mint Mike Pence, aki Donalt Trump elnöksége alatt volt alelnök, vagy Mitch McConnell, a Republikánus Párt tagja, a párt szenátusi frakcióvezetője.