2023.3.28 16:57
Olvasási idő 0:35
Masszi-Rigó Csilla

Új, egyedülálló zenei platformmal kényezteti füleinket az Apple Music

ZENE APPLE ZENE

Ha eddig magadtól lusta voltál utánajárni a nagyok zenéinek, akkor ezt a platformot imádni fogod.

Megjelent az Apple Music Classical, az Apple második zenei streamingplatformja, amely kifejezetten a klasszikus zenei irányzatokat helyezi előtérbe. A kedden megjelent alkalmazás első körben iPhone és iPad készülékekre tölthető le, idővel azonban az androidos eszköztulajdonosok is részesei lehetnek majd az online zenei élménynek. 

Az új alkalmazás nem feltétlenül igényel új előfizetést, azok ugyanis, akik már rendelkeznek Apple Music vagy Apple One fiókkal, hozzáférnek a több mint ötmillió hanganyagot tartalmazó alkalmazáshoz. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Apple Music (@applemusic) által megosztott bejegyzés

Ahogy a 24.hu írja, a katalógus jelentős része 192 kHz / 24 bit veszteségmentes formátumban streamelhető, és rengeteg zenemű elérhető (térhatású) spatial audio formátumban is.

Az Apple Music Classicalt a klasszikus zenék összetett metaadatainak támogatására tervezték, ezáltal az elérhető zeneművek sokkal egyszerűbben és részletesebben kereshetőek, ami szükséges is a jóval összetettebb adatstruktúra miatt. Az új alkalmazás alapját az Apple által felvásárolt holland Primephonic klasszikus zenei szolgáltatás adja.