2023.3.20 11:50
Olvasási idő 0:46
Maier Péter

The Weeknd megegyezett az őt beperlő szerzőpárossal

ZENE THE WEEKND

2021-ben vádolták meg azzal, hogy plagizált a Call Out My Name című dala megalkotásakor.

Megegyezett egymással The Weeknd, illetve a Suniel Fox–Henry Strange szerzőpáros. A duó 2021-ben azzal vádolta meg a popsztárt, hogy a Call Out My Name című dalában az ő egyik szerzeményüket plagizálta. 

A vád szerint a kanadai énekes My Dear Melancholy, EP-jének legnagyobb slágere feltűnő hasonlóságokat mutat a szólógitár-témák és bizonyos énekdallam-részek tekintetében az Epikker néven működő electro-house duó Vibeking című dalával (amely nem elérhető az interneten).

A két zenész szerint még 2015-ben elküldték a dalt The Weeknd DJ-jének, Eric White-nak és azt a visszajelzést kapták, hogy az énekesnek nagyon bejön, de nem kezd vele semmit. Később aztán White egy újabb e-mailben azt írta, „azt fogom mondani Weekndnek, hogy a produkciós csapatunk írta a számot, okés? Nem akarom azt mondani, hogy egy bizonyos Henry Strange írta, amikor nem is ismer téged, vágod“. Strange, az egyik szerző, erre elmondta White-nak, hogy a Drake-turnén találkozott már Weeknddel, úgyhogy ismerik egymást. Később azonban mégsem egyeztettek velük a dal megjelenése előtt, úgyhogy 2021-ben jogi útra léptek, és részesedést követeltek a múlt- és jóvőbeli jogdíjakból.

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Barbie-filmzene, Blur, Beton.Hofi, Nas, Hősök, Desh és Young Fly a heti megjelenések között Playback Péntek: Barbie-filmzene, Blur, Beton.Hofi, Nas, Hősök, Desh és Young Fly a heti megjelenések között 2023.7.21 18:11

The Weeknd végig tagadta a vádakat, most azonban a legfrissebb hírek szerint úgy néz ki, peren kívül megegyeznek az ügyet illetően. A részletekről még egyezkednek a felek. 

The Weeknd 2022 novemberében Forrás Frazer Harrison/Getty Images for Live Nation