2023.3.20., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Társadalom
Szécsi Krisztián
2023.3.8 11:01
Olvasási idő  0:38

Nőnapon annyival többet fizetnek ma a férfiak, amennyivel többet keresnek – A KAPTÁRról mindenki példát vehetne

Reméljük, hogy a kezdeményezést mások is átveszik a jövőben.

Szécsi Krisztián
2023.3.8 11:01 Olvasási idő  0:38
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

„Holnap, március 8-án minden férfi 19%-kal többet fizet a KAPTÁRban. Vannak olyan ügyek, értékek, amik mellé a kezdetektől odaállunk: ilyen az egyenlőség és a szolidaritás. Egy nő ma ugyanazért a munkáért kevesebb pénzt kap, mint egy férfi. Tavaly átlagosan 16%-kal kerestek kevesebbet a nők itthon, de az EU egészében is. Ez nagyon nem oké!“ – írja egy Facebook-bejegyzésében a KAPTÁR közösségi tér.

 

 

 

Az így befolyó extra bevételt a közösségi iroda megduplázza, és a nők elleni erőszak ellen küzdő jogvédő szervezetnek, a Patent Egyesületnek adományozza, hogy így támogassák munkájukat.

 

Magyarországon egyébként a férfiak átlagosan 17,3 százalékkal keresnek többet ugyanazért a munkáért, mint női kollegáik, ám az Unióban a legnagyobb differenciákat még így sem hazánkban találjuk. Észtországban 20,5 százalékos, Ausztriában 18,8 százalékos és Csehországban 17,7 százalékos fizetésbeli különbséget találunk. Vannak azért olyan országok is, ahol némileg kiegyenlítettebbek a viszonyok. Például: Romániában (3,6 százalék), Szlovéniában (3,8 százalék), Lengyelországban (4,5 százalék). Luxemburgban a nők javára billen a mérleg, hiszen a férfiak átlagosan 0,2 százalékkal keresnek kevesebbet.

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: telex.hu Thumbnail:  KAPTÁR/ Facebook
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában társadalom
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra