2023.3.3 15:17
Olvasási idő 1:00
Masszi-Rigó Csilla

Színpadra viszik a Stranger Things előzménytörténetét – Ezt tudjuk eddig az előadásról

FILMEK + SOROZATOK STRANGER THINGS SZÍNHÁZ

A történet főszereplője Vecna lesz... vagyis Henry... Vagyis Peter.

Színházi előadás készül a Stranger Things eredettörténetéről. A Stranger Things: The First Shadow a londoni West Enden debütál még idén, a történet pedig 1959 környékén fog játszódni, abban az időben, amikor a kis Henry Creel (a későbbi Vecna) rájön, különleges képességeinek köszönhetően olyan dolgokat tud véghez vinni, amilyeneket senki más egész Hawkins-ban. 

Színházba kerül a Stranger Things Forrás Netflix

A darabot Kate Trefry, a sorozat egyik írója és szerkesztője készítette, a színpadi előadás pedig a Netflix és a Sonia Friedman Productions produkciója lesz. Rendezőként Stephen Daldry és Justin Martin felel a történetért, de kreatív producerként a Duffer- testvérek is besegítenek majd. 

„Kate Trefry olyan darabot írt, amely egyszerre meglepő, ijesztő és mégis szívhez szóló. Szeretnivaló új és már ismerős karakterekkel is találkozhattok majd a múltbéli utazáson, amely megalapozza a Stranger Things jövőjét. Alig várjuk, hogy többet mondhassunk a történetről, de nem fogunk  – sokkal szórakoztatóbb, ha te magad fedezed fel. Alig várjuk, hogy találkozzunk veletek Londonban”

– nyilatkozták a Duffer-fivérek a produkcióval kapcsolatban. 

A darab a Stranger Things-rajongók legnagyobb, eddig megválaszolatlan kérdését fogja kibontani Vecnával kapcsolatban.

„Hawkins, 1959: egy átlagos város átlagos gondokkal” – olvasható a darab szinopszisában. „A fiatal Jim Hopper autója nem indul, Bob Newby nővére nem veszi komolyan a rádióműsorát, Joyce Maldonado pedig csak le akar érettségizni és eltűnni a városból. Amikor az új diák, a 12 éves Henry Creel megérkezik, a családja rájön, hogy az újrakezdés nem is olyan egyszerű... és a múlt árnyai nagyon messzire nyúlnak.”

A készítők többet ugyan nem árultak el az előadásról, a premier pontos dátuma és a jegyvásárlás feltételei még márciusban ki fognak derülni.