2023.3.25., szombat

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Zene
Kovács M. Dávid
2023.3.2 17:21
Olvasási idő  1:19

Első budapesti nagykoncertjére készül a hajdúböszörményi zongorazseni, akit már Hans Zimmer is követ a Facebookon

Debrecenben született, világkörüli útjairól pedig Hajdúböszörménybe érkezik haza Péter Bence, akinek munkásságát világsztárok sora követi, és aki tavasszal ad először nagykoncertet Budapesten.

Kovács M. Dávid
2023.3.2 17:21 Olvasási idő  1:19
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Bár mára már ünnepelt sztár, akinek koncertjeire már hónapokkal előre elfogynak a jegyek, Péter Bence csak most ad először nagykoncertet Budapesten: egész pontosan az MVM Dome-ban lép majd fel május 26-án.

 

Péter Bence az MVM Dome-ban adja első budapesti nagykoncertjét. Forrás: Péter Bence / Facebook

 

„A nagymamám pianínójával kezdődött minden“ – meséli a hajdúböszörményi zongoravirtuóz, aki még nem volt kétéves, amikor emlékezetből pötyögte le az öreg hangszeren egy rajzfilm zenéjét.

 

Péter Bence ötévesen kezdte a zeneiskolát, majd a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola, és a Berklee College of Music, azaz a világ egyik legnagyobb kortárs zeneművészetet oktató egyeteme következett, ahol korábban Steve Vai, Al Di Meola vagy a Gyűrűk Ura-sorozat zenéjéről ismert Howard Shore is tanult.

Eredetileg filmzeneszerző akart lenni, ezért is jelentkezett a Berklee-re, aztán hirtelen berobbant első feldolgozása Michael Jackson Bad című számára, és innen már az előadóművészetre összpontosított. „Ekkor jött a késztetés, hogy a zongorát olyan mértékben kihasználjam, mintha egy zenekarra írnék át valamit.“

 

 

Közben a Berklee-n megismerkedett nagy példaképével, a Csillagok Háborúja és az Indiana Jones zenéjét jegyző John Williamsszel, de jó viszonyt ápol az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas Hans Zimmerrel is.

 

Ő egyszer csak bekövetett a Facebookon

 

– mondja Péter Bence, akinek Zimmer már kommentelte is egy videóját, sőt, személyesen is találkoztak. John Williamsszel pedig legutóbb tavaly decemberben találkoztak, amikor a milánói Scala igazgatójának invitálására ment el a zeneszerző koncertjére.

 

Péter Bencét 2,3 millióan követik a legnagyobb közösségi oldalon, köztük a 16-szoros Grammy- díjas David Foster, a Toto-billentyűs David Paich, aki az Africa című dalt szerezte, valamint Jonathan Moffett, aki Michael Jackson dobosa volt, és akinek nagy terve, hogy egy kollaborációt hozzon össze a magyar zenésszel.

 

 

A zongoraművész videóit már több mint egymilliárd alkalommal nézték meg az interneten, a legnagyobb élményt azonban a színpadon nyújtja, amit több mint negyven ország közönsége bizonyíthat, valamint olyan nevek, mint a Szigeten is többször fellépő Mika vagy Geri Horner (házassága előtt: Halliwell) a Spice Girlsből, akik szintén élőben élvezték a magyar előadó produkcióját.

Péter Bence első budapesti nagykoncertjét az Üllői úti MVM Dome-ban rendezik majd meg május 26-án, egy pénteki napon, jegyárak és további információk itt.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: sajtóközlemény Thumbnail:  Péter Bence / Facebook
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában zene
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra