2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Tech
Maier Péter
2023.2.20 15:37
Olvasási idő  0:51

362 ezer kocsit hív vissza a Tesla – tippelj, mi miatt

Hatott az autók hibáit feltáró Super Bowl-reklám.

Maier Péter
2023.2.20 15:37 Olvasási idő  0:51
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Több mint 362 ezer autót hív vissza a Tesla az önvezető rendszer hibái miatt. A cég közleménye szerint „bizonyos 2016 és 2023 között kidobott Model S, Model X, 2017 és 2023 közötti Model 3, illetve 2020 és 2023 közötti Model Y járműveket hívnak vissza, amelyek önvezető béta (FSD beta) szoftverrel vannak felszerelve, vagy telepítésre várnak“. Elismerik, hogy az FSD beta nevű önvezető rendszer lehet a problémák forrása. 

 

A Tesla egyébként azután kénytelen visszahívni ezeket a modelleket, hogy a Super Bowl szünetében egy The Dawn Project által készített reklám felfedte, az autóik önvezető rendszere rengeteg olyan hibával rendelkezik, amelyek komoly biztonsági kockázatokat rejtenek magukban.

 

 

Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) egyébként 2021 augusztusa óta nyomoz a Tesla FSD beta rendszerével kapcsolatban. 

„Rengeteg erőforrást befektetünk az ügybe, a nyomozás pedig technikai szakértelmet igényel, illetve szokatlan jogi helyzetekkel is találkozunk. A lehető leggyorsabban haladunk, de óvatosak akarunk lenni, és meg akarunk győződni arról, hogy minden szükséges információval rendelkezünk.“ – nyilatkozta idén januárban Ann Carlson, a NHTSA megbízott vezetője.

 

Egy összetört Tesla Model Y Forrás: Patrick Pleul/picture alliance via Getty Images
Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: hypebeast.com Thumbnail:  Patrick Pleul/picture alliance via Getty Images
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában tech
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra