2023.3.26., vasárnap

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Kultúra
Kovács M. Dávid
2023.2.14 11:12
Olvasási idő  0:40

Kutyagumit kent egy kritikus arcába a hannoveri operaház balettigazgatója, felfüggesztették

A Frankfurter Allgemeine Zeitung újságírója lehúzta a koreográfus egy korábbi előadását, ezért amikor a nő az új produkciója premierjén is felbukkant, egy zacskó kutyaürülékkel a zsebében kérte számon, amit a vita egy pontján a kritikus arcába nyomott.

Kovács M. Dávid
2023.2.14 11:12 Olvasási idő  0:40
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Felfüggesztették Marco Goeckét, a Hannoveri Állami Operaház balett-társulatának igazgatóját, miután tacskója, Gustav ürülékét a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) német napilap újságírójának arcára kente – írja a Guardian cikke nyomán a 444.

 

Marco Goecke, a Hannoveri Állami Operaház balett-társulatának igazgatója. Forrás: Christophe Gateau / Getty Images

 

Az 50 éves férfi egy új előadásának premierjén támadta meg Wiebke Hüster kritikust, miután az egy korábbi produkcióját unalmasnak és összefüggéstelennek minősítette. A koreográfus a szünet alatt ment oda a nőhöz, hogy kérdőre vonja, mit keres ott.

 

Goecke azzal fenyegetőzött, hogy kitiltja a kritikust az operaházból, valamint őt tette felelőssé azért is, hogy kevesebb bérletese lett az intézménynek. Mindezek után előrántott egy zacskó kutyaürüléket, majd annak tartalmát a kritikus arcába nyomta.

 

Az operaház művészeti igazgatója, Laura Berman később nyilvánosan is bocsánatot kért a kritikustól, majd vasárnap közölte, hogy kivizsgálják az esetet, mielőtt bármilyen döntést hoznának. A balettigazgató felfüggesztéséről szóló döntést végül hétfő délután jelentették be.

A Német Újságírók Szövetségének alsó-szászországi elnöke, Frank Rieger elítélte a támadást, ami szerinte „nem más, mint a sajtószabadság elleni támadás”. A kritikus lapja, a FAZ vezércikkben számolt be az esetről, az ügyben jelenleg rendőrségi nyomozás zajlik.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: 444.hu Thumbnail:  Christophe Gateau / Getty Images
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában kultúra
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra