2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Sport
Szécsi Krisztián
2023.2.8 12:04
Olvasási idő  0:52

LeBron James megcsinálta a lehetetlent: megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar pontrekordját

A Los Angeles Lakers ikonikus játékosának, LeBron Jamesnek sikerült 38 pontot dobnia az Oklahoma City Thunder ellen, ezzel pedig ő lett minden idők legeredményesebb kosárjátékosa az amerikai válogatottban.

Szécsi Krisztián
2023.2.8 12:04 Olvasási idő  0:52
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Bár a Los Angeles Lakers – Oklahoma City Thunder NBA-mérkőzés a szokásosnál is lassabban és átlagosabban indult, már a félidőben sejteni lehetett, hogy aki a magyar idő szerint szerda hajnalban tartott meccsre váltott jegyet, igazi felejthetetlen pillanatokban részesül.

 

LeBron, a játék hevében bemelegedve a félidőig már 20 pontig jutott, viszont a harmadik negyed végén pedig, amikor egy fadeaway duplát csavart a gyűrűben, végképp beírta magát az amerikai kosárlabda történetébe. A mérkőzés azonnal le is állt, a pályát pedig elözönlötte az éljenző és rajongó tömeg, vele együtt pedig Kareem Abdul-Jabar is, aki elérzékenyülve köszöntötte a Lakers mostani játékosát.

 

 

 

LeBron a Milwaukee Bucks és a Los Angeles Lakers egykori játékosának, Abdul-Jabbar megtörthetetlennek vélt, 38 ezer 387 pontos alapszakasz-csúcsrekordját döntötte meg bravúros technikájával, ami azért is dicséretes, mivel Jamesnek 150 mérkőzéssel kevesebbet játszva sikerült felülmúlnia Jabbar karrierje alatt megszerzett pontszámait. 

LeBron ezen a mérkőzésen 38 pontot szerzett, mellé pedig letett hét lepattanót és három asszisztot is – ennek ellenére a Lakers 133-130-ra mégis kikapott hazai pályán.

 

James négyszeres NBA-bajnok, eddigi pályafutása alatt kétszer a Miami Heattel, egyszer pedig a Cleveland Cavaliersszel és egyszer a Lakersszel jutott csúcsra. Mind a négy alkalommal ő volt a döntő legértékesebb játékosa, az alapszakaszban is négyszer választották MVP-nek. 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Gregory Shamus / Staff
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában sport
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra