2023.2.8 12:04
Olvasási idő 0:52
Szécsi Krisztián

LeBron James megcsinálta a lehetetlent: megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar pontrekordját

SPORT KOSÁRLABDA LEBRON JAMES LOS ANGELES LAKERS NBA

A Los Angeles Lakers ikonikus játékosának, LeBron Jamesnek sikerült 38 pontot dobnia az Oklahoma City Thunder ellen, ezzel pedig ő lett minden idők legeredményesebb kosárjátékosa az NBA-ben.

Bár a Los Angeles Lakers – Oklahoma City Thunder NBA-mérkőzés a szokásosnál is lassabban és átlagosabban indult, már a félidőben sejteni lehetett, hogy aki a magyar idő szerint szerda hajnalban tartott meccsre váltott jegyet, igazi felejthetetlen pillanatokban részesül.

LeBron, a játék hevében bemelegedve a félidőig már 20 pontig jutott, viszont a harmadik negyed végén pedig, amikor egy fadeaway duplát csavart a gyűrűben, végképp beírta magát az amerikai kosárlabda történetébe. A mérkőzés azonnal le is állt, a pályát pedig elözönlötte az éljenző és rajongó tömeg, vele együtt pedig Kareem Abdul-Jabar is, aki elérzékenyülve köszöntötte a Lakers mostani játékosát.

LeBron a Milwaukee Bucks és a Los Angeles Lakers egykori játékosának, Abdul-Jabbar megtörthetetlennek vélt, 38 ezer 387 pontos alapszakasz-csúcsrekordját döntötte meg bravúros technikájával, ami azért is dicséretes, mivel Jamesnek 150 mérkőzéssel kevesebbet játszva sikerült felülmúlnia Jabbar karrierje alatt megszerzett pontszámait. 

Kiemelt tartalom
NBA All Star-gála a kezdetektől napjainkig: bemutatjuk a legfelkapottabb kosárlabda-cirkusz történetét NBA All Star-gála a kezdetektől napjainkig: bemutatjuk a legfelkapottabb kosárlabda-cirkusz történetét 2024.2.18 9:32

LeBron ezen a mérkőzésen 38 pontot szerzett, mellé pedig letett hét lepattanót és három asszisztot is – ennek ellenére a Lakers 133-130-ra mégis kikapott hazai pályán.

James négyszeres NBA-bajnok, eddigi pályafutása alatt kétszer a Miami Heattel, egyszer pedig a Cleveland Cavaliersszel és egyszer a Lakersszel jutott csúcsra. Mind a négy alkalommal ő volt a döntő legértékesebb játékosa, az alapszakaszban is négyszer választották MVP-nek.