2023.3.21., kedd

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Tech
Szöllősi Anna
2023.2.7 12:41
Olvasási idő  0:27

Érkezik a Google saját chatbotja, a Google Bard

A Google most az OpenAl-val próbálja meg felvenni a versenyt: az ő nevükhöz köthető a DALL-E képalkotó mesterséges intelligencia mellett a nyelvileg nagyon fejlett ChatGPT, amibe még a Microsoft is rengeteg pénzt fektetett.

Szöllősi Anna
2023.2.7 12:41 Olvasási idő  0:27
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

A Google Bard névre keresztelt chatbot a Language Model for Dialogue Applications, azaz LaMDA intelligenciamotor segítségével készült, amiről tavaly sokat lehetett hallani: a cég azóta elbocsátott mérnöke azt állította, hogy a mesterséges intelligencia öntudatra ébredt.

 

A chatbot „mindennap jár majd az interneten“, hogy up-to-date és jó minőségű válaszokat adhasson. A technológiát a keresőmotornál is bevetik, így a Google a komplexebb válaszokat igénylő kérdésekre is gyorsabban tud reagálni. Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója szerint a program a kíváncsiság kiindulópontja lesz, ami akár a NASA James Webb űrteleszkópjának felfedezéseit is el tudja majd magyarázni egy 9 éves gyereknek.

 

A Google Bard egyelőre csak a tesztelők számára érhető el, de heteken belül a szélesebb nyilvánosság is kipróbálhatja.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: 24.hu Thumbnail:  Unsplash / Nathana Rebouças
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában tech
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra