2023.3.26., vasárnap

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Kultúra
Kovács M. Dávid
2023.2.2 15:36
Olvasási idő  0:44

Hat év után új regénnyel jelentkezik Murakami Haruki, de a kiadó egyelőre inkább titokzatoskodik

A japán írót évek óta az irodalmi Nobel-díj egyik esélyeseként emlegetik. Új művéről egyelőre nem sokat tudni, de azt például igen, hogy a kézirat 1200 oldalas volt.

Kovács M. Dávid
2023.2.2 15:36 Olvasási idő  0:44
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Hat év után új regénnyel jelentkezik Murakami Haruki japán író, amely április 13-án kerülhet a boltokba – jelentette be szerdán a szerző kiadója, a Sincsosa.

 

A kiadó nem közölte sem a könyv címét, sem a témáját, csak azt, hogy a japán nyelvű kézirat 1200 oldalt foglalt magában. Egyelőre nem tudni azt sem, hogy az új regény mikor lesz elérhető más nyelveken. A 74 éves szerző legutóbbi műve, A kormányzó halála 2017-ben jelent meg.

 

Murakami Haruki japán író Forrás: Haruki Murakami / Facebook

 

A kortárs posztmodern próza egyik nagymesterének számító Murakami műveit a világ mintegy 50 nyelvére fordították le, számos művét színpadra állították, filmre vitték. A Norvég erdő című regényéből csak Japánban több mint négymillió példányt adtak el, emellett magyarul is megjelentek többek közt a Kafka a tengerparton, A kurblimadár krónikája vagy az 1Q84 (Ezerkülöncszáznyolcvannégy) című munkái.


Murakami Haruki a regények mellett több esszét és novelláskötetet is publikált, ezek közül a Köddé vált elefánt és a Férfiak nő nélkül magyarul is megjelent. Az író nevét évek óta emlegetik a Nobel-díj várományosai között, de az elismerést eddig még nem kapta meg. Más rangos irodalmi díjakat azonban igen: 2006-ban Franz Kafka-, 2009-ben Jeruzsálem-, 2015-ben Hans Christian Andersen irodalmi díjjal jutalmazták.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Haruki Murakami / Facebook
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában kultúra
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra